Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ООН озвучили кількість жертв серед мирного населення України за час повномасштабної війни
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН озвучили кількість жертв серед мирного населення України за час повномасштабної війни

Зафіксувало 27 149 жертв серед цивільного населення країни

12 вересня 2023, 07:15
Поділіться публікацією:

В Україні з початку повномасштабної військової агресії Росії вже загинуло понад 9,6 тисяч мирних жителів, і ще понад 17,5 тисяч людей було поранено. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

В ООН озвучили кількість жертв серед мирного населення України за час повномасштабної війни

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Дані включають зареєстровані випадки загибелі та поранень серед цивільного населення в Україні через бойові дії після широкомасштабного вторгнення Росії з 24 лютого 2022 року та станом на 10 вересня 2023 року.

Так, у цей період УВКПЛ зафіксувало 27 149 жертв серед цивільного населення країни: 9614 були вбиті, 17535 були поранені.

За перші десять днів вересня кількість втрат серед цивільного населення в Україні, за даними ООН, склала 292 людини. Серед них: 55 були вбиті (29 чоловіків, 21 жінка, 1 дівчинка, а також 4 дорослих, стать яких поки невідома), та 237 отримали поранення (101 чоловік, 77 жінок, 7 хлопчиків, 2 дівчинки, а також 50 дорослих, стать яких — невідома).

При цьому в УВКПЛ звертають увагу, що фактичні цифри — значно вищі, оскільки "отримання інформації з деяких місць, де йдуть інтенсивні бойові дії, затримується, а багато повідомлень все ще чекають на підтвердження". Це стосується, наприклад, Маріуполя, Лисичанська, Попасної та Сєвєродонецька, де є повідомлення про численні жертви серед цивільного населення.

Читайте на порталі "Коментарі" — російський президент Володимир Путін продовжує винаходити нові версії — чому його країна напала на Україну і продовжує війну. Тепер він запевняє, що це Захід нібито спровокував РФ на таку агресію. Тим часом, нові соціологічні виміри показують, що серед росіян знижується підтримка війни. Щоправда, російська соціологія, як і соціологія під час війни – специфічне явище. Видання "Коментарі" продовжує обговорювати цю тему із експертами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини