Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ООН озвучили кількість загиблих в Україні серед мирного населення
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН озвучили кількість загиблих в Україні серед мирного населення

Верховний комісар ООН з прав людини назвав цифру вбитих мирних українців від рук російської армії станом на 19 березня.

21 березня 2023, 14:35 comments1095
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія розпочала вторгнення в Україну понад рік тому і наразі ООН намагається врахувати всі російські злочини та вбивства, зокрема і серед мирного населення. Верховний комісар ООН з прав людини оприлюднив кількість вбитих мирних мешканців України російськими військами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт ООН.

В ООН озвучили кількість загиблих в Україні серед мирного населення

В ООН назвали кількість загиблих серед цивільного населення. Фото з відкритих джерел

Згідно з оприлюдненим звітом від верховного комісара ООН з прав людини Російська Федерація своїми агресивними діями вбила понад 8 тис. мирних мешканців в Україні. Також ще майже 14 тис. зазнали поранень.

Загалом у звіті повідомляється, що 6446 осіб було вбито на підконтрольній території України, в наслідок ракетних ударів, розстрілів чи інших воєнних злочинів російської армії. Ще 1871 людина була вбита на тимчасово окупованих територіях України, які наразі перебувають під владою РФ. Загалом найбільше смертельних випадків серед цивільного населення в ООН зафіксували в Донецькій та Луганській областях – 2624 загиблих та 6014 поранених.

Дані у звіті оприлюдненні за інформацією, яку вдалось  зібрати та підтвердити до 19 березня. Як зазначають в заяві ООН, реальні цифри значно вищі, адже з більшість територій де тривають активні бойові дії отримати інформацію складно. Також у звіті зазначили, що частина інформації ще проходить перевірку, зокрема у вбивствах в таких містах як Маріуполь, Сєвєродонецьк,  Лисичанськ та інші.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що МВС назвали, кількість зареєстрованих кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів РФ.

Також "Коментарі" писали про те, що в Кремлі відреагували на заяви Міжнародного суду про справи щодо воєнних злочинів РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини