Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ООН назвали найтрагічніший місяць для України: коли було найбільше жертв серед цивільних
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН назвали найтрагічніший місяць для України: коли було найбільше жертв серед цивільних

У вересні загинули 9 дітей та 76 отримали поранення

сьогодні, 10:44
Поділіться публікацією:

У вересні в Україні через російські удари загинуло щонайменше 208 цивільних людей і 1 220 отримали поранення, "що стало місяцем із найбільшою кількістю жертв серед мирного населення у 2024 році". Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в щомісячному звіті Моніторингової місії ООН з прав людини.

В ООН назвали найтрагічніший місяць для України: коли було найбільше жертв серед цивільних

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

В організації заявили, що 46% загиблих були старші 60 років. Крім того, у вересні загинули 9 дітей та 76 отримали поранення.

"Ракетні атаки по всій країні, особливо проти міст Харків та Запоріжжя, сприяли збільшенню кількості жертв. Поблизу лінії фронту значна частина жертв припадає на атаки з використанням БПЛА", — наголошується у звіті.

При цьому тенденція збільшення кількості жертв серед цивільних була помічена моніторингом ще в липні. Там констатували, що у вересні, вже третій місяць поспіль, кількість жертв серед цивільного населення була вищою, ніж у всі інші місяці, починаючи з жовтня 2022 року.

В ООН додали, що "переважна більшість жертв серед цивільного населення (92%) та пошкоджень освітніх та медичних закладів (96%) у вересні, як і раніше, сталися на території, підконтрольній Україні".

"Щонайменше 30 обстрілів пошкодили або зруйнували енергетичну інфраструктуру (25 на території, контрольованій Україною, та 5 на території, окупованій РФ)", — сказано у звіті.

В ООН наголосили, що російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в ООН розповіли, які тортури росіяни застосовують до військовополонених українців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини