Головна Новини Суспільство Війна з Росією В окупованому Криму росіяни розмістили 10 військових аеродромів
commentss НОВИНИ Всі новини

В окупованому Криму росіяни розмістили 10 військових аеродромів

Армія РФ розгорнула в анексованому Криму щонайменше 10 військових аеродромів. А літаки обслуговують на двох авіазаводах.

10 грудня 2022, 18:05
Поділіться публікацією:

Про це йдеться в тексті журналістів "Радіо Свобода", які проаналізували супутникові знімки російських військових обʼєктів у Криму, пишуть "Коментарі". На кожному з таких аеродромів є склади з боєприпасами та паливом. Якщо вдарити по них, то ефект від вибухів буде ще більшим.

В окупованому Криму росіяни розмістили 10 військових аеродромів

Військові авіабази росіян в Криму. Фото: Радіо Свобода

Аеродром у Джанкої - один із найважливіших для росії під час повномасштабного вторгнення. Він є основним летовищем для російських бойових літаків, які воюють на південному фронті. На цьому аеродромі розташовані щонайменше три склади з боєприпасами, понад 50 гелікоптерів і безліч облаштованих місць для розміщення зенітно-ракетних комплексів. Також аеродром часто приймає винищувачі Су-25.

Поруч із Севастополем розташований аеродром "Бельбек". Росіяни у 2018 році тут подовжили злітно-посадкову смугу для стратегічних бомбардувальників. Але вони тут не базуються, оскільки для них безпечніше запускати ракети по Україні з більш дальньої та безпечної відстані. На аеродромі розміщені переважно російські винищувачі.

Одне з основних угруповань російської авіації розміщене на аеродромі у Гвардійському неподалік Сімферополя. Тут зосереджені штурмовики Су-25 і бомбардувальники Су-24.

Ремонтують російські винищувачі Су-25 на авіазаводі в Євпаторії.

Офіційно Україна не має озброєння, здатного вразити всі згадані виданням об'єкти. Але епізоди в Новофедорівці, Джанкої, Севастополі та на Керченському мосту говорять про те, що такі інциденти можуть виникати і там, куди не долітають ракети. Експерти впевнені, що на Крим чекають нові вибухи. І будуть вони там, де будуть на те тактичні причини, а також вразливість російської оборони.

Як писали "Коментарі",США більше не наполягають на тому, щоб ЗСУ не завдавали ударів по російській території, оскільки менше побоюються ескалації з боку Москви. Атаки ЗСУ призвели до подальшого послаблення іміджу "другої армії світу" з погляду її здатності відбивати руйнівні удари.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

449

10 грудня 2022, 23:35

Компактный и мощный портативный обогреватель с керамическим нагревом (900 Вт), подключается прямо к розетке в стене, очень экономный и бесшумный, есть таймер и пульт! Цена по Акции: 449 грн. ----- https://rip.to/obigriv


Новини