Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Офісі президента зізналися: хто знав про операцію в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

В Офісі президента зізналися: хто знав про операцію в Курській області

Ключові союзники України знали про військові плани, незважаючи на офіційні заяви про протилежне

16 серпня 2024, 15:34
Поділіться публікацією:

Заступник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що західні союзники знали про плани України щодо Курської області. Незважаючи на офіційні заяви про незнання, обговорення проводились таємно.

В Офісі президента зізналися: хто знав про операцію в Курській області

Союзники знали про операцію України в Курській області

Михайло Подоляк розкрив, що дискусії про можливий наступ на Курську область справді проходили, але не привселюдно. Такі зустрічі та розмови не афішувалися, щоб зберегти елемент несподіванки.

"Є певні речі, які потрібно робити з елементом несподіванки, і це має відбуватися на місцевому рівні. Але були дискусії між партнерськими силами, лише не на публічному рівні", – заявив Подоляк.

Також Подоляк обговорив проблему із використанням далекобійного озброєння. Він висловив розчарування від того, що Україна не може використовувати ракети великої дальності для ударів територією Росії. Це був один із важливих моментів його візиту до Великобританії, де він зустрічався з новим прем'єр-міністром. Подоляк стверджує, що якби Україна могла використовувати таку зброю без обмежень, то війна могла б розвиватися інакше.

"Коментарі" також повідомляли, що колишній лідер фракції ЛДПР Володимир Жириновський передбачив вторгнення України на територію Курської області ще в 1998 році, на це звернула увагу "Парламентська газета".

Читайте також на порталі "Коментарі" - У відповідь на нещодавні події в Курській області, де, за словами президента Володимира Путіна, було здійснено "терористичний напад" з боку України, Росія запустила масштабну військову операцію під кодовою назвою "Помста". Про це пише BILD.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини