Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Офісі президента відповіли на мирний план Туреччини. Чи він прийнятний для України
commentss НОВИНИ Всі новини

В Офісі президента відповіли на мирний план Туреччини. Чи він прийнятний для України

В Офісі президента відреагували на так звані мирні ініціативи, які постійно продукуються партнерами України. За словами радника голови ОП Михайла Подоляка, за цими ініціативами стоїть бажання продовжити війну

11 квітня 2024, 18:54
Поділіться публікацією:

Михайло Подоляк заявив, що насправді немає жодних альтернативних "мирних планів", які не передбачають програш країни-агресора Росії.

В Офісі президента відповіли на мирний план Туреччини. Чи він прийнятний для України

Михайло Подоляк

За його словами, для України є лише "формула миру" президента Володимира Зеленського, яка передбачає, що країна-агресор повинна вийти зі всіх окупованих територій. Також мир, каже Подоляк, передбачає, зокрема, і повернення до міжнародного права з переглядом ролі міжнародних інститутів, об’ємної юридичної та фізичної відповідальності за акт агресії і відповідних масштабних компенсацій.

"Все інше – це лише про бажання… продовжити війну через заморожування, ескалацію, збереження російського агресивного режиму"
, — підкреслив Подоляк.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Туреччині запропонували "мирний план", щоб зупинити війну Росії проти України. Він передбачає заморожування війни по лінії фронту. Також Анкара пропонує аж в 2040 році провести в Україні референдум, на якому визначити долю окупованих територій. Також, мова не йде про те, що Україна буде членом НАТО.

При цьому, експерти відзначають, що всякого роду мирні ініціативи тільки посилюють апетити ворога, який хоче виключно одного – добитися цілковитої капітуляції України. У цих намірах агресору дуже допомагають західні союзники України, які не надають їй необхідну зброю і навіть просять не завдавати ударів по території Росії.

Більше того, в інформаційний простір запускають думки, що якщо Україна відмовиться від окупованих територій, то її можуть взяти в НАТО. Експерти такі пропозиції називають верхом цинізму, адже НАТО нічого не зробило для перемоги України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини