Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, як США, ЄС та Туреччина розпалюють апетити РФ щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як США, ЄС та Туреччина розпалюють апетити РФ щодо України

Союзники України своїми «мирними ініціативами», ненаданням зброї та закликами не бити по російським НПЗ тільки розпалюють апетити РФ щодо України, вважає колишній заступник Генпрокурора Віктор Чумак

11 квітня 2024, 17:12 comments1819
Поділіться публікацією:

Віктор Чумак звернув увагу на те, що Туреччина запропонувала Україні та Росії підписати "мирний договір", який "заморозить війну". В його пунктах йдеться про те, що тільки в 2040 році Україна може провести референдум про курс країни та контроль над окупованими територіями. Також Київ повинен відмовитися від членства в НАТО.

Стало відомо, як США, ЄС та Туреччина розпалюють апетити РФ щодо України

Війна в Україні

Проте речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що мирні угоди не можуть базуватися на тих, які в 2022 році обговорювалися в Стамбулі, бо нібито зараз інша геополітична ситуація.

"На мій погляд вони і на угоди Ердогана зараз не погодяться. Їм потрібна лише капітуляція",
— відзначив Чумак.

Зараз, на його думку, Росія зайняла вичікувальну позицію. На цьому фоні Україна цілковито провалила мобілізацію і деморалізувала військових.

"Апофеозом популізму стало загравання з військовими в питанні демобілізації через вислугу певного терміну у війську. З обсягом нашого ресурсу та невизначеності термінів війни неможливість цього була зрозуміла з самого початку. Зараз це отримало потужний деморалізуючий ефект"
, — відзначив експерт.

Також, за його словами, невиправданий і замовний тиск на бізнес і громадських активістів, що висловлюють невдоволення діями влади з боку правоохоронних органів не просто не зник, а посилився.  Це теж не додає ні оптимізму в середині країни, ні довіри з боку іноземних партнерів.

При цьому, як додав Чумак, головний іноземний партнер — США, провалили повністю питання військової підтримки і виявилися дуже слабкими в питаннях протидії російській пропаганді та лобістському тиску в частині наших ударів по російським НПЗ.

"Уряди словаків та угорців ведуть себе як пʼята колона Кремля в Європі і шанси проросійських сил збільшити вплив на Європарламент після наступних виборів досить високі.  Навіть ті країни що могли би нам дати зброю яка змінює поле бою, а саме Шольц із Таурусами, підвис на гачку страху можливого застосування Росією ядерної зброї"
, — відзначив Чумак.

До цього, за його словами, додається інформація від журналіста Юліана Рьопке про те, що сьогоднішній удар РФ по Трипільській ТЕЦ може свідчити про те, що В України закінчились ракети для Patriot, IRIS-T та інших систем ППО.

"Така ситуація тільки розпалює апетити диктатора. Чи є вона незворотною? — ні. Все можна виправити. Не повністю, частково. Але для цього повинні бути прийняти складні, для когось непопулярні, але необхідні політичні рішення. В нас, в Європі і в Америці"
, — підсумував Чумак.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Туреччина придумала новий "мирний план" для України і РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

5.10

11 квітня 2024, 16:59

Стало відомо, як США, ЄС та Туреччина і Украіна розпалюють апетити РФ щодо України----можливо ще якість страни


Новини