Головна Новини Суспільство Війна з Росією В одній області розшукують вже десятки тисяч ухилянтів за неявку до ТЦК
commentss НОВИНИ Всі новини

В одній області розшукують вже десятки тисяч ухилянтів за неявку до ТЦК

Поліція має право примусово доставляти людей, які є в базі "Оберіг", до ТЦК в порядку адміністративного затримання

27 березня 2024, 21:30
Поділіться публікацією:

За даними  з реєстру "Оберіг", куди занесена інформація про 90% військовозобов’язаних, в Івано-Франківській області в розшуку  майже  40 тисяч осіб за неявку до ТЦК.

В одній області розшукують вже десятки тисяч ухилянтів за неявку до ТЦК

Мобілізація в Україні (фото з відкритих джерел)

Про це  повідомив заступник начальника Івано-Франківського обласного ТЦК і СП, начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи полковник Роман Боднар. Подробиці  він розповів, відповідаючи на запитання  газети Західний кур’єр.

Як каже Боднар, громадянин потрапляє до цієї бази, коли проігнорував повістку, не став на облік чи іншим способом ухилився від призову.

"Таких осіб станом на грудень 2023 року у нас в області було 36 тисяч. За поточний рік в цю базу внесли ще три тисячі громадян. Всі ці люди офіційно перебувають у розшуку. Тому не треба дивуватися, коли когось з військовозобов’язаних зупинили на вулиці, перевірили по базі "Оберіг" і відразу примусово доставили до ТЦК. Бо від початку війни тих, хто отримав повістку, не прибув до нас і думає, що його ніхто не буде шукати, дуже багато. Наголошую, зараз у нас обов’язкова явка до ТЦК за викликом. Цей виклик може здійснюватися в будь-який спосіб", — каже посадовець ТЦК .

Військовий   продовжив, що  тепер  співробітники ТЦК використовують відеофіксацію за допомогою бодікамер, оформляється складання протоколу про відмову від підписання і так далі.

"Ми маємо право сповіщати людину будь-яким доступним шляхом будь-де: в громадських закладах, на вулиці, на підприємстві, в транспорті, за адресою проживання. Ці заходи проводяться і будуть проводитися", – замітив  Боднар.

Військовий  ще стверджує, що  працівники поліції мають право примусово доставляти людей, які є в цій базі, до ТЦК в порядку адміністративного затримання.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в ТЦК заговорили про "зраду" щодо мобілізації

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини