Головна Новини Суспільство Війна з Росією В новому законопроєкті про мобілізацію є 4 поважні причини неявки в ТЦК після видачі повістки
commentss НОВИНИ Всі новини

В новому законопроєкті про мобілізацію є 4 поважні причини неявки в ТЦК після видачі повістки

Через які причини та обставини можна не з'являтися до ТЦК після отримання повістки.

31 січня 2024, 10:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

30 січня на сайті Верховної Ради оприлюднили законопроєкт про внесення змін до проходження військової служби, мобілізації та військового обліку. Згідно з новими нововведеннями запропоновані 4 поважні причини неявки до ТЦК після вручення повістки.

В новому законопроєкті про мобілізацію є 4 поважні причини неявки в ТЦК після видачі повістки

Новий законопроєкт про мобілізацію. Фото з відкритих джерел

У законопроєкті під номером 10449 щодо змін до процесу мобілізації в Україні наведено 4 основні причини, які дозволяють військовозобов'язаним не з'явитись до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Усі ці причини мають супроводжуватись відповідними та підтвердженими документами.

4 поважні причини неявки в ТЦК:

  • - перешкода стихійного характеру; 
  • - хвороба громадянина; 
  • - дії країни-агресора або інші обставини, які позбавили його можливості особисто прибути у зазначені пункт і строк;
  • - смерть його близького родича або близького родича його дружини.

Зазначимо, що під близькими родичами розуміють батьків, дружину або чоловіка, дитину, діда, баби, рідних сестер та братів.

У проєкті закону також вказано, що про затримку та неприбуття військовозобов’язаного слід повідомити впродовж трьох діб з часу прибуття, який зазначено у повістці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що командир бригади Анатолій Стуженко закликав посилити мобілізацію в Україні. За його словами працівники ТЦК мають мати право "прострелити коліно", якщо чоловік відмовляється вийти з машини.

Також "Коментарі" писали, що в уряді розглядають ініціативу броні від мобілізації за щомісячний платіж. Голова комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха розповів, скільки може коштувати така послуга.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини