Головна Новини Суспільство Війна з Росією В МЗС України відповіли, чи буде в Україні заморожений конфлікт з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

В МЗС України відповіли, чи буде в Україні заморожений конфлікт з РФ

Дмитро Кулеба виключив можливість, що війна в Україні перейде на стадію замороженого конфлікту. Це пов'язано зі стратегією Путіна та військовою агресією Росії.

10 березня 2024, 12:18
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що в Україні не буде замороженого конфлікту. Свої слова очільник МЗС України пояснив, що президент Росії Володимир Путін має іншу мету та хоче відновити зони впливу СРСР.

В МЗС України відповіли, чи буде в Україні заморожений конфлікт з РФ

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Під час інтерв’ю для видання Elta Дмитро Кулеба прокоментував можливість замороження конфлікту між Україною та Росію. Очільник МЗС України відкинув цю ідею.

"У мене немає відповідей на всі питання, але я точно знаю, що замороженого конфлікту в Україні не буде. Мета Путіна — не заморожений конфлікт", — сказав Кулеба.

Міністр наголосив на документі 2021 року у якому Росія вимагала від НАТО вийти на кордони 1997 року, таким чином виключити країни Балтії та деякі держави Центральної Європи зі свого альянсу. За словами Кулеби Путін намагається відновити зони впливу СРСР та не зупиниться на цьому.

Дмитро Кулеба розкритикував тих, хто вказує, що Путін не буде атакувати НАТО. 

"Ті, хто каже, що Путін не наважиться напасти на НАТО, це ті самі люди, які сказали, що він не наважиться напасти на Україну", — говорить міністр.

Кулеба додає, що у випадку вторгнення Росії в країни Балтії, НАТО зможе відбити російську агресію, однак такі міста як Вільнюс та інші перетворяться на зруйновану Авдіївку та інші українські міста. Щоб уникнути нападу РФ до країн НАТО, міністр наголосив на необхідності відправляти більше зброї для України від союзників.

"Найдешевший і найбезпечніший спосіб уникнути цього — допомогти нам. Замість того, щоб потонути в нескінченних дебатах і страху ескалації. Тому Уряд Литви підтримує Україну — бо зрозуміло, що буде далі. Інші вдають, що можуть цього уникнути", — підсумував Кулеба.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кулеба заявив, що росіян не можна назвати рабами.

Також "Коментарі" писали, що мають зробити союзники України, щоб відправити більше боєприпасів та іншої зброї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини