Головна Новини Суспільство Війна з Росією В МЗС розповіли, чи може Україна піти на територіальні поступку для миру
commentss НОВИНИ Всі новини

В МЗС розповіли, чи може Україна піти на територіальні поступку для миру

Україна не погодиться на політику умиротворення з форматами, які передбачають територіальні поступки, заявили в українському МЗС.

25 червня 2024, 16:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Перший заступник міністра закордонних справ Андрій Сибіга заявив, що справедливе закінчення війни в Україні можливе при умові деокупації усіх українських територій та повернення їх під контроль України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Укрінформ".

В МЗС розповіли, чи може Україна піти на територіальні поступку для миру

Представник МЗС України Андрій Сибіга. Фото з відкритих джерел

На Третьому міжнародному форумі експертної мережі Кримської платформи виступив Андрій Сибіга, який заявив, що закінчення війни можливе лише при збереженні територій України станом на 1991 рік.

"Відтак світова спільнота повинна усвідомлювати, що іншого шляху досягнення справедливого і сталого миру в Україні, ніж з поверненням Криму та всіх тимчасово окупованих територій, просто не існує. Іншої альтернативи немає", — сказав представник МЗС України.

Андрій Сибіга наголосив, що Україна має продовжувати пояснювати, що основною причиною повномасштабної війни проти України стала спроба Росії анексувати Крим 10 років тому. Це мало для Путіна незначні наслідки, тому він продовжив свою військову агресію.

"Жодної політики умиротворення, жодної "Ялти-2", жодного "Мінська-3". Ми маємо на цьому активніше наголошувати і доводити цю нашу позицію до партнерів", — сказав Сибіга.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що радник Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував умови Путіна для закінчення війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про реакцію Кремля на мирний план, який представили радники Дональда Трампа у разі перемоги республіканця на президентських виборах. Дмитрій Пєсков заявив, що така ініціатива має ґрунтуватись на поточній ситуації на лінії фронту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Чей Крым

25 червня 2024, 16:37

Если сейчас Зеленский подымает вопрос что Все должно быть по Уставу ООН то для несведущих надо разЬяснить что в Уставе ООН есть две противоположные нормы Как Право на территориальную целостность государства и Право на самоопределение народа .И Если Автономная Республика Крым которая таковой всегда и была как то начнет в ООН что заявлять...

Ігор

25 червня 2024, 15:51

Трамп прийде, вирішить за корумпованих!


Новини