Головна Новини Суспільство Війна з Росією В МЗС Литви пояснили, про що свідчить затримка з постачанням військової допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В МЗС Литви пояснили, про що свідчить затримка з постачанням військової допомоги Україні

На думку Габрієлюса Ландсбергіса, Захід досі не визначив своєї мети у війні

29 січня 2024, 13:30
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Литви Габрієлюс Ландсбергіс вважає, що за затримками допомоги Україні стоїть моральна проблема: Захід досі не наважився сказати, якою є його мета в Україні. Як передає портал "Коментарі", таку думку висловив топ-дипломат в інтерв'ю РБК-Україна.

В МЗС Литви пояснили, про що свідчить затримка з постачанням військової допомоги Україні

Глава МЗС Литви Габрієлюс Ландсбергіс. Фото з відкритих джерел

Ландсбергісу поставили питання, чому відбуваються затримки та коливання у допомозі України: чи є вони технічними проблемами, чи це "сигнал відсутності реальної політичної волі та мотивації частини західної коаліції дати нам те, що нам потрібно".

"Чесно кажучи, я думаю, що винуватець проблеми, центр проблеми в тому, що Захід досі не наважився сказати, яка мета війни для Заходу в Україні", — відповів глава литовського МЗС.

На його думку, західні союзники не можуть визначитися з метою через ймовірний страх перед Росією або перед тим, що може статися у разі її реальної поразки в цій війні.

Ландсбергіс повторив, що підтримувати Україну потрібно не "стільки, скільки потрібно", а "до перемоги, хоч би чого це коштувало".

"Визначивши мету, ви визначаєте засоби її досягнення. Якщо у вас немає мети, то ви не знатимете, що потрібно", – резюмував він.

Читайте на порталі "Коментарі" — у вечірньому зверненні 28 січня президент України Володимир Зеленський заявив, що на новий тиждень є графік міжнародної комунікації, який посилить нашу державу. Мова, за його словами, стосується, зокрема, відносин з Євросоюзом загалом, з нашими сусідами в ЄС, а також міжнародними інститутами. Враховуючи проблеми із отриманням допомоги від США, європейська підтримка стає критично важливою для України. Але й у Європі все непросто: піднімають голову радикальні сили, запускаються нові електоральні цикли. Чи виправдаються українські очікування щодо європейської підтримки? Як відносини між Україною та Європою можуть розвиватися у найближчому майбутньому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

29 січня 2024, 13:55

Мета - це глобальний переділ, а Україна витратний матеріал. Підтримувати програвшего, тому що його розікрали юдейці, це марна втрата ресурсів на гніле і розпалювання конфлікту на весь світ. Дати владу юдейцям - втратити розграбованою 52 мільйонну країну! Перетворивши її на Палестину, а українців на арабів.


Новини