Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Міноборони заговорили про нову хвилю мобілізації: коли вона може розпочатися та які причини
commentss НОВИНИ Всі новини

В Міноборони заговорили про нову хвилю мобілізації: коли вона може розпочатися та які причини

ЗСУ потребують заміни тих солдатів, які захищають нашу країну з початку війни

14 грудня 2022, 14:37
Поділіться публікацією:








Збройним силам Україні треба компенсувати втрати й відновити сили тих військових, які отримали поранення на війні. Відтак про нову хвилю мобілізації збираються публічно говорити вже в наступному році. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на слова заступниці голови Міноборони України Ганни Маляр.

В Міноборони заговорили про нову хвилю мобілізації: коли вона може розпочатися та які причини

Ганна Маляр (фото з відкритих джерел)

За її словами, ЗСУ потрібно замінити тих воїнів, які боронять нашу країну з початку війни.

"Є потреба у відновленні тих військових, які на війні отримали поранення. Ці речі складно прогнозувати, тому що мобілізація залежить від потреб війни. І, крім того, є втрати та потреба у відновленні, навіть ті люди, які зараз воюють, потребують заміни", — пояснила Ганна Маляр.

Окрім цього, вона пояснила, що про нову хвилю призову до лав ЗСУ публічно говоритимуть вже з початку нового року.

 Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про спробу № 2 широкомасштабного наступу РФ. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба припустив, що російські війська можуть відновити масштабний наступ на Україну у січні-лютому 2023 року. Поки що рашисти продовжують атакувати нашу країну за допомогою іранських дронів типу "Shahed", а Україна сподівається на поставки все сучаснішого озброєння від партнерів, включаючи системи ППО Patriot.За словами політолога, конфліктолога Богдана Петренка, багато аналітиків сходилися з тим, що зима призведить до заморожування конфліктів. Але, зазначає він, навряд чи це спостерігатиметься у російсько-українській війні. Але навіть для Кремля є мінус у заморожуванні, вважає Богдан Петренко. Адже тоді в зиму Росія йтиме як сторона, яка втратила ініціативу, яка відступала останнім часом. Для України заморозка – це втрата військової ініціативи, перспектив допомоги Заходу та загроза поновлення російського наступу навесні, попереджає він. І це може призвести до капітуляції.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини