Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Міноборони вказали на важливі зміни щодо ВЛК
commentss НОВИНИ Всі новини

В Міноборони вказали на важливі зміни щодо ВЛК

Департамент охорони здоров’я Міністерства оборони вказав на зміни щодо мобілізації військовозобов'язаних під час проходження ВЛК.

5 травня 2024, 09:42
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Члени військово-лікарської комісії після набуття чинності нового закону щодо мобілізації не зможуть на власний розсуд приймати рішення щодо придатності та непридатності військовозобов'язаного. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву департаменту охорони здоров’я Міністерства оборони України.

В Міноборони вказали на важливі зміни щодо ВЛК

ВЛК не зможуть приймати самостійно рішення щодо придатності військовозобов'язаного

В Міноборони оголосили, що з 4 травня набули чинності зміни щодо повноважень ВЛК. Згідно з цими змінами в Україні було скасовано статус "обмежено придатний" та залишили дві групи – "придатні" та "непридатні" військовослужбовці для проходження служби. Також відомство опублікувало список хвороб, який визначає кого можуть або не можуть мобілізувати.

Як вказує департаменту охорони здоров’я Міноборони, нові впровадження засновані на принципах прозорості, відповідальності, доброчесності та неупередженості.

"Фактично скасовано індивідуальну оцінку придатності. Тепер члени ВЛК не зможуть приймати рішення на власний розсуд, а будуть керуватися лише чіткими нормами. Це дозволить унеможливити корупційні прояви", – наголосили в Міноборони.

У відомстві додали, що ВЛК буде встановлювати ступінь придатності військових до служби на основі хвороб та стану здоров’я відповідно до запропонованих таблиць.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ТЦК відреагували та пояснили випадки, коли водіїв забирають з автівок та везуть до військкоматів. У заяві сказано, що водії такі ж люди, тому мають оновити дані в ТЦК.

Також "Коментарі" писали про кількість кримінальних справ щодо ухилянтів. За статистикою одна область у лідерах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини