Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стала відома кількість кримінальних справ щодо ухилянтів: яка область у лідерах
commentss НОВИНИ Всі новини

Стала відома кількість кримінальних справ щодо ухилянтів: яка область у лідерах

Офіс генерального прокурора повідомив кількість кримінальних справ щодо ухилянтів від мобілізації в Україні з початку повномасштабного вторгнення.

29 квітня 2024, 17:07 comments2048
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

З початку повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році правоохоронці органи України відкрили близько 11,3 тис. кримінальних справ через порушення військового обліку або ухилення від призову. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання NV.

Стала відома кількість кримінальних справ щодо ухилянтів: яка область у лідерах

Правоохоронці відкрили 11 тисяч справ щодо ухилянтів. Фото з відкритих джерел

Згідно з даними Офісу генерального прокурора найбільше відкрито справ за 336 статтею Кримінального кодексу, яка стосується ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. У 2023 році було 6745 проваджень за цією статтею. Найбільше кримінальних проваджень через ухилення від мобілізації зафіксували у Закарпатській області – 660 справ, Миколаївській – 637 та Дніпропетровській – 635.

У 2022 році за 336 статтею КК було відкрито 2431 справу. Лідером знову стала Закарпатська область – 363 кримінальних провадження через ухилення від призову на військову службу. А за три місяці 2024 року правоохоронці відкрили 1526 справ щодо ухилянтів. Найбільша кількість у дніпропетровській області – 165.

Також кримінальні справи відкривали за іншими статями КК, зокрема 337 за ухилення від військового обліку або спеціальних зборів або 335 — ухилення від призову на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу. Однак таких справ було відкрито менше сотні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що офіцер ЗСУ вказав на нову лазівку для ухилянтів у законі про мобілізацію в Україні, якою можуть скористатись військовозобов'язані під час проходження ВЛК.

Також "Коментарі" писали про те, як не стати ухилянтом та не потрапити у військкомат з поліцією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини