Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Міноборони розповіли, хто і як повідомляє про загибель воїнів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Міноборони розповіли, хто і як повідомляє про загибель воїнів

Військові закликають ЗМІ та громадян не поспішати повідомляти про загибель

19 квітня 2023, 11:27
Поділіться публікацією:

Право повідомляти про загибель воїнів мають лише спеціалісти Територіальних центрів комплектування та соціальної підпримки (воєнкомати) — родичі не повинні дізнаватись про загибель військовослужбовця з Інтернету чи ЗМІ.  Такую думку висловила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передають "Коментарі".

В Міноборони розповіли, хто і як повідомляє про загибель воїнів

Воїни віддають своє життя за Україну та за її народ

За її словами, працівники ТЦК СП "навченні таким комунікаціям".  

"Не командири, не побратими, не офіційні сторінки бригад тощо, — каже Ганна Маляр. - Якщо тіло не знайдено, тоді родині повідомляється, що військовослужбовець зник безвісти за певних обставин. Такий військовослужбовець в обліку буде зі статусом "безвісти зниклий". А от коли знайдено та ідентифіковано тіло, тоді повідомляється про загибель". 

Ганна Маляр зазначає, що вже були випадки, коли свідки підтверджували загибель воїна, але тіло так і не було знайдено. Згодом, нібито загиблий виявився, нащастя, живим.

Тому військове відомство рекомендує повідомляти про загибель чи зникнення безвісти військовослужбовця лише після того, як про це повідомить ТЦК СП. При цьому Міноборони каже про два коректних статуса — "загиблий" чи "безвісти зниклий".

Тим часом, в ООН спрогнозували, в якій країні житиме найбільше людей.

Польща будує захисний паркан від Росії.

А експерти розповіли, що ховається за візитом Путіна чи його двійника на окуповані території України.

"Вважаю, що подібні візити здійснює не сам Путін. Нещодавні витоки інформації дали зрозуміти, що керівники т.зв. "Л-ДНР" сидять на тривалій самоізоляції, перш ніж зустрітися з Путіним. То з якого переляку останній прилітатиме кудись і спілкуватиметься з генералами, які точно на ізоляції не були? Скоріш за все, посилають двійника, – вважає експерт. – А ціль – показати, що "все під контролем", що РФ не збирається кидати ці території, які мають намір найближчим часом деокупувати ЗСУ".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини