Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Міноборони пояснили, кого будуть мобілізувати на фронт і з якого віку
commentss НОВИНИ Всі новини

В Міноборони пояснили, кого будуть мобілізувати на фронт і з якого віку

В Міноборони оприлюднили роз’яснення із приводу законопроєкту про мобілізацію, а також пояснили, що на фронт забиратимуть чоловіків, починаючи з 25-річного віку

27 березня 2024, 19:41
Поділіться публікацією:

Після широкого обговорення у суспільстві питання щодо можливості мобілізації на фронт 18-річних юнаків міністерство оборони України роз'яснило новий законопроєкт №10449, який передбачає реформування системи мобілізації та військової підготовки громадян.

В Міноборони пояснили, кого будуть мобілізувати на фронт і з якого віку

Мобілізація в Україні

Як відзначили в Міноборони, після аналізу тисячі правок, запропонованих до законопроєкту, вирішено мобілізувати молодь від 25 років. Віковий ліміт для мобілізації залишається незмінним і становить 60 років.

Окрім того, згідно законопроєкту, з 2025 року у вищих навчальних закладах вводиться базова військова підготовка, проте деякі громадяни можуть бути звільнені від її проходження.

Також передбачено заміну строкової військової служби базовою службою тривалістю 5 місяців у мирний період і 3 місяці — у час воєнного стану. Громадяни з 18 років матимуть можливість самостійно обрати час проходження базової військової служби.

Окрім цього, незалежно від участі в базовій військовій підготовці чи службі, громадяни з 18 років отримають відстрочку до досягнення віку мобілізації, тобто до 25 рокі, підкреслили в Міноборони.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що окремі народні депутати заявили про те, що в Україні є ризики мобілізації юнаків у віці 18 років. Вони підкреслили, що таким чином може бути знищено генофонд нації.

Разом з тим, згодом стало відомо, що депутати відхилили правку, яка дозволяла мобілізувати юнаків у віці до 25 років на фронт, якщо вони пройшли базову військову підготовку та не здобувають вищу освіту. Народні депутати підкреслювали, що якщо молодь пройде військову підготовку і вирішить йти на фронт добровільно, то їй у цьому ніхто перешкоджати не буде.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини