Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи можуть окупанти організувати наступ на Харків із Білгорода. Відповідь військового
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можуть окупанти організувати наступ на Харків із Білгорода. Відповідь військового

Російські ЗМІ поширюють інформацію про те, що буцімто кремлівський диктатор Володимир Путін не відмовився від ідеї захопити Харків. Чи має РФ сили та засоби для цього, розповідають експерти

27 березня 2024, 14:08
Поділіться публікацією:

Якщо брати Куп'янський напрямок, розповідає військовий Кирило Сазонов, то там окупанти справді намагаються організувати штурм за штурмом.

Чи можуть окупанти організувати наступ на Харків із Білгорода. Відповідь військового

Харків

"Вони лізуть щодня, результати на табло. На сумному табло їхніх військових",
— зазначив у Фейсбуці Сазонов.

Він стверджує, що втрати у росіян великі і не лише серед особового складу. За його словами, Сили оборони добре відпрацьовують також по тилам противника, їх складам та логістичним шляхам.

При цьому, як стверджує Сазонов, якщо розглядати варіант, що окупанти почнуть наступ на Харків з боку Білгорода, то там також немає сил для того, щоб проводити такі операції.

"І наші вже на них там чекають, а буде концентрація військ противника – швидко підійдуть резерви"
, — додав військовий.

При цьому він нагадаємо, що в Білгородській області і так спекотно, оскільки російські військові ведуть бойові дії з російськими повстанцями.

Водночас, як стверджує Сазонов, у разі реальної загрози Харкову хтось звідти поїде, але також будуть люди, які категорично проти того, щоб місто перетворили на Маріуполь.

"Тут до ЗСУ додасться одразу стільки добровольців ТРО, що будь-яку спробу прориву придушать",
— сказав Сазонов і закликав не лякатися різного роду російських вкидів, оскільки Харків ворогу зараз точно не по зубам.

Про щось подібне говорить також військовий оглядач Олександр Коваленко. Він визнає, що загроза для Харкова була завжди, зараз є і буде в майбутньому. Але, додає експерт, щоб організувати наступ на місто окупантам потрібно щонайменше 500 тис. військових та 150 тис. резервів. Тільки якщо таке угруповання буде сформоване, наголошує Коваленко, можна буде говорити про реальну загрозу для Харкова.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що влада Харкова також сумнівається , що окупанти зможуть захопити місто.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини