Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Міноборони назвали зброю, яка стане вирішальною на полі бою у 2024 році
commentss НОВИНИ Всі новини

В Міноборони назвали зброю, яка стане вирішальною на полі бою у 2024 році

Віталій Дейнега підкреслив, що важливо знайти протидію іранським дронам-камікадзе

3 липня 2023, 22:25
Поділіться публікацією:

За словами заступника міністра оборони з питань цифрової трансформації Віталія Дейнеги, в  2024 році критичну роль відіграватимуть дрони в час, коли продовжується українсько-російське протистояння.

В Міноборони назвали зброю, яка стане вирішальною на полі бою у 2024 році

Критичну роль у війні відіграватимуть дрони (фото з відкритих джерел)

 Відповідаючи  на запитання  LB live  посадовець наголосив, що  загарбники  мають перевагу над ЗСУ в деяких видах БПЛА.

"Тобто FPV-дрони, одноразові, які просто влітають тобі в кабіну машини – з їхнього боку летять трохи частіше, ніж з нашого. І це погано. Так не повинно бути", — сказав  Віталій Дейнега. 

Заступник міністра, проте зазначив, що у  військових  ЗСУ є інші види обладнання, яких в  росіян немає.

"Але насправді дрони наступного року відіграватимуть вирішальну роль. Це дешевий спосіб зупинити дуже дорогу техніку. Дуже дешевий", – зазначив заступник оборонного міністра.

Дейнега ще висловив свою думку,  що  загарбники  навмисно застосовують іранські дрони-камікадзе Shahed-136/131, тому що це якісна зброя, що вартує 30 000 доларів за одиницю і щоб  збити яку  потрібно ракету від Stinger вартістю 100 000 доларів.

"У такому разі росіянам вигідно закидати нас "шахедами", виснажуючи наші ресурси. Ми повинні знайти якусь протиотруту, яка б дозволила збивати їх дешево, тоді їм було б невигідно запускати їх", –  підсумував представник міністерства оборони.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що В Україну відправлять десятки Leopard. Україна у рамках військової допомоги отримає від Німеччини та Данії танки Leopard 1A5. Військова техніка буде на території України вже найближчими тижнями. Керівник німецького Міноборони зазначив, зараз Берлін вийшов на друге місце серед усіх союзників України за величиною військової допомоги ЗСУ у сфері постачання техніки, прямої фінансової допомоги чи допомоги в рамках ЄС.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини