Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Меджлісі прокоментували пропозиції "уступки" Росії Крима
commentss НОВИНИ Всі новини

В Меджлісі прокоментували пропозиції "уступки" Росії Крима

Такі пропозиції, з подачі Москви чи за власною ініціативою, озвучує низка політиків

7 квітня 2023, 11:29
Поділіться публікацією:

Голова Меджлісу кримсько-татарського народу Рефат Чубаров прокомментував пропозиції Україні від низки західних політиків уступити Росії Крим, або вступити в переговори з цього питання з країною-агресоркою. На думку Чубарова, це буде рівнозначно відмові України від своєї незалежності. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на його інтерв'ю "Радіо Свобода".

В Меджлісі прокоментували пропозиції "уступки" Росії Крима

Рефат Чубаров з 2013 року очолює Меджліс кримсько-татарського народу

"Залишаючи Крим під своїм контролем, Москва перекриває будь-які можливості для майбутньої української незалежної держави, — каже Чубаров. — Бо вона, Москва, Росія, тоді буде постійно нести загрозу. То це небезпечно для Української держави. Я вже не кажу, що жодного розвитку економічного, бо Чорне море, всі порти... Ми ж бачимо, як зараз доводиться домовлятися по кожному з портів, щоб вивозити зерно. І ті, хто буде якимось чином намагатися вплинути на нас, що, мовляв, давайте почекаємо, це означає, що вони кажуть: відмовтеся від незалежності своєї держави. Іншого тут просто не може бути за фактом того, які наслідки для України буде нести утримання Криму під контролем Російської Федерації".

Тих, хто виступає з такими пропозиціями Чубаров вважає агентами Москви або "корисними ідіотами":

"Я вважаю цих політиків (слава Богу, їх зараз дуже поменшало на Заході), які висловлюються відверто чи опосередковано, що, мовляв, поки не будемо наполягати на звільненні Криму, бо такі дії можуть бути ескалацією, чесно, я вважаю їх або прямими агентами Москви, або корисними ідіотами", — каже голова Меджлісу кримсько-татарського народу.

Нагадаємо, що президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва пропонує українській владі відмовитися від Криму. Нібито для того, щоб війна припинилася.

Тим часом, у Білому домі розповіли, за ким останнє слово у питанні переговорів з РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Борис Джонсон

7 квітня 2023, 10:50

Чубаров правий, треба всю кацапську шваль гнати з Криму!


Новини