Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW спрогнозували, чи зупиниться контрнаступ ЗСУ з настанням холодів
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW спрогнозували, чи зупиниться контрнаступ ЗСУ з настанням холодів

ЗСУ продовжують просуватися в Запорізькій області та біля Бахмута, зазначають аналітики

11 вересня 2023, 08:50 comments4497
Поділіться публікацією:

Погіршення погодних умов, звичайно ж, позначиться на темпі українського контрнаступу, але воно не призведе до повної зупинки просування українських сил. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW спрогнозували, чи зупиниться контрнаступ ЗСУ з настанням холодів

Контрнаступ ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Як нагадують в ISW, голова Головного управління військової розвідки України (ГУР) Кирило Буданов заявив, що українські сили продовжать контрнаступні операції до кінця 2023 року. Холодна та волога погода вплине на активні бойові дії, але не зупинить їх.

Водночас, голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що українським силам, ймовірно, залишилося від 30 до 45 днів "бойової погоди". Оскільки сезонні зливи і сильний бруд пізньої осені уповільнять рух грунту для обох сторін, а низькі температури створюють безліч проблем з логістикою.

Однак, на думку аналітиків ISW, взимку просування ЗСУ може відновитися.

"Взимку на території України спостерігаються сильні морози, що робить місцевість сприятливішою для механізованих маневрених бойових дій, і українські чиновники висловили готовність до використання цих погодних умов узимку 2022-2023 років", — зазначають аналітики.

Читайте також на порталі "Коментарі" — якщо посунемо росіян з півдня — вони втечуть: Зеленський зробив заяву про настання ЗСУ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російський президент Володимир Путін продовжує винаходити нові версії – чому його країна напала на Україну та продовжує війну. Тепер він запевняє, що це Захід нібито спровокував РФ на таку агресію. Тим часом, нові соціологічні виміри показують, що серед росіян знижується підтримка війни. Щоправда, російська соціологія, як і соціологія під час війни – специфічне явище. Видання "Коментарі" продовжує обговорювати цю тему із експертами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини