Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW розповіли, яке підкріплення окупанти перекидають на війну до України
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW розповіли, яке підкріплення окупанти перекидають на війну до України

За інформацією ISW, окупанти перекидають на війну в Україну сили з Таджикистану

21 грудня 2023, 11:00
Поділіться публікацією:

Російські війська продовжують перекидати частину своїх сил із Таджикистану в Україну для посилення військових дій. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту з вивчення війни (ISW).

В ISW розповіли, яке підкріплення окупанти перекидають на війну до України

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Російські воїнкори стверджують, що окупанти захопили дві невстановлені позиції на східному березі річки Оскол на Куп'янському напрямку, проте ISW не виявив доказів цього наступу.

У звіті йдеться, що окупанти атакували біля Сіньківки та Іванівки, а ЗСУ контратакували біля Сіньківки. Російські та українські війська вели позиційні бої на захід від Кремінної, в районі Діброви та Серебрянського лісництва. Аналітики вказали, що в цьому районі діють загони російської 201 військової бази (Центральний військовий округ).

"Присутність підрозділів 201 військової бази, що базується в Душанбе (Таджикистан), вказує на те, що російські війська продовжують перекидати частину своїх сил з Таджикистану для посилення військових дій", — зазначили аналітики.

Крім того, російські воїнкори поширили дані про те, що нібито окупанти просунулися на захід від Бахмута, але ISW не може підтвердити зміни лінії фронту у цьому районі. Також окупанти перебільшили свої здобутки в районі Авдіївки. Аналітики зазначили, що пропагандисти повідомили про просування росіян на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського, але ISW не виявив жодних візуальних підтверджень цього твердження.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у РФ новий рекорд із втрат: у Британії розповіли, до чого призвели останні штурми Авдіївки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини