Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW розповіли, як Кремль маніпулює війною в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW розповіли, як Кремль маніпулює війною в Україні

В ISW пояснили, навіщо в РФ представляють війну проти України як загрозу внутрішній безпеці

4 лютого 2023, 08:00 comments3977
Поділіться публікацією:

Російські чиновники продовжують маніпулювати законом, щоб подати війну проти України як загрозу внутрішній безпеці та отримати підтримку бойових дій. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW розповіли, як Кремль маніпулює війною в Україні

Володимир Путін. Фото: GettyImages

Аналітики звертають увагу, що російський диктатор Володимир Путін 31 січня підписав указ, який спрощує процес запровадження сповіщення про терористичні загрози та дозволяє регіонам, віднесеним до "жовтого рівня" терористичної загрози на невизначений термін запроваджувати підвищений терористичний рівень.

Згодом, 3 лютого, як зазначають аналітики, Брянська та Курська області оголосили про безстрокове продовження "жовтого" рівня терористичної загрози у зв'язку з необхідністю посилення заходів щодо охорони та захисту території РФ.

Таким чином, тамтешні чиновники, швидше за все, намагаються використати новий режим "рівню терору" для посилення правоохоронних заходів, щоб придушити внутрішнє інакомислення, частково подати війну в Україні як пряму загрозу внутрішній безпеці та створити подальшу підтримку бойових дій серед населення РФ, пояснюють в Інституті. вивчення.

У звіті йдеться і про те, що адміністрація Байдена оголосила 3 лютого про новий пакет військової допомоги Україні на суму 2,2 млрд. доларів, що включає високоточні ракети великої дальності для HIMARS.

Експерти зазначають, що президент Росії Володимир Путін продовжив свою кампанію проти деяких "опозиційних голосів" у внутрішньому інформаційному просторі, продовжуючи надавати платформу для критично налаштованих націоналістичних військових блогерів.

Читайте на порталі "Коментарі" — Росія посилює ескалацію, але Захід не поспішає прискорювати постачання ЗСУ озброєння: чому так відбувається.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини