Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW розповіли, що відбувається в Кремлі через інформацію про швидкий контрнаступ ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW розповіли, що відбувається в Кремлі через інформацію про швидкий контрнаступ ЗСУ

Аналітики вважають, що так званий "великий" весняний наступ РФ "наближається до кульмінації", що викликає "значне занепокоєння"

25 березня 2023, 07:45 comments1173
Поділіться публікацією:

Російські ЗМІ та військові блогери "зі значним занепокоєнням" реагують на уповільнення настання армії РФ в Україні. Дедалі частіше звучать заяви про український наступ. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

В ISW розповіли, що відбувається в Кремлі через інформацію про швидкий контрнаступ ЗСУ

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Аналітики Інституту вивчення війни нагадали, що заступник голови Ради безпеки Російської Федерації Дмитро Медведєв заявив 24 березня, що Москві відомо про підготовку контрнаступу Сил оборони України. При цьому він запевнив, що російський генштаб готує заходи у відповідь.

Американські експерти зробили висновок, що так званий "великий" російський весняний наступ, схоже, "наближається до кульмінації, і російський інформаційний простір реагує на уповільнення російських операцій та можливість України перехопити ініціативу зі значним занепокоєнням".

"Російському військовому командуванню необхідно буде перекинути значну кількість сил на фронт, щоб або запобігти кульмінації, або розпочати нові наступальні операції, і малоймовірно, що такі сили існують у достатньому обсязі для того, щоб зробити і те, й інше", — підсумували аналітики.

Зазначимо, Україна накопичує сили та готує наявну техніку до контрнаступу, який може статися у квітні-травні. При цьому президент Чехії Петро Павло вважає, що ЗСУ матиме лише одну спробу для наступу. За його словами, західні союзники можуть не мати ресурсів для нових масштабних операцій.

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорять суперечливі заяви Медведєва та Пригожина – який головний висновок для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини