Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW розповіли про плани окупантів щодо повного захоплення Бахмута
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW розповіли про плани окупантів щодо повного захоплення Бахмута

В Інституті заявили, що окупанти мають намір захопити місто до початку контрнаступу ЗСУ

24 квітня 2023, 07:22 comments1159
Поділіться публікацією:

Кремль ставить завдання завершити захоплення Бахмута до початку українського контрнаступу, якщо це можливо. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW розповіли про плани окупантів щодо повного захоплення Бахмута

У Бахмуті тривають запеклі бої. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначили, що бойовики "Вагнера" продовжують зазнавати великих втрат, але в надії захопити місто для підтримки настання міноборони РФ задіяло з'єднання ВДВ, щоб дозволити "Вагнеру" повністю зосередитися на міських боях.

"Фінансист і ватажок "Вагнера" Євген Пригожин передав північний та південно-західний фланги міноборони РФ і підтвердив, що з'єднання ВДВ таким чином підтримують головні зусилля "Вагнера" у Бахмуті", — йдеться у зведенні.

Експерти додали, що підтримка ВДВ у цьому районі, ймовірно, дозволить "вагнерівцям" досягти більшого успіху в місті і може переконати українські сили відступити. "Підрозділи ВДВ під Бахмутом, ймовірно, більш віддалені від прямих, дуже виснажливих міських боїв, ніж частини "Вагнера", і, таким чином, вийдуть з боїв за Бахмут у значно кращій формі, ніж найманці ПВК", — зазначили аналітики.

В ISW підкреслили, що заява про спільну роботу "Вагнера" і російських ВДВ навколо Бахмута передбачає, що військове керівництво прагне співпрацювати з Пригожиним, незважаючи на тертя, що раніше зростало, щоб прискорити захоплення Бахмута. "Про явне бажання міноборони РФ зменшити тертя з "Вагнером" через Бахмут також свідчить очевидне повторне призначення колишнього командувача ВДВ і пов'язаного з "Вагнером" генерал-полковника Михайла Теплинського на невказану, але "велику" роль в Україні", — пояснили ситуацію в Інституті.

Фахівці додали, що російське військове керівництво видало найманцям у Бахмуті танки Т-90, що свідчить про намір прискорити захоплення Бахмутом.

Читайте також на порталі "Коментарі" – як довго Путін ще зможе продовжувати війну – на що вистачить грошей у бюджеті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини