Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW розповіли про червону лінію, яку Байден все ще боїться переступити
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW розповіли про червону лінію, яку Байден все ще боїться переступити

ISW зазначають, що США все ще забороняють Україні бити по військових цілях в оперативному та глибокому тилу Росії

21 червня 2024, 08:15
Поділіться публікацією:

Адміністрація Джо Байдена все ще забороняє українським силам завдавати ударів по військових цілях із наданої США зброї в оперативному та глибокому тилу території Росії. Як передає портал "Коментарі", такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW розповіли про червону лінію, яку Байден все ще боїться переступити

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Експерти нагадали, що видання "Politico", з посиланням на анонімних чиновників США, повідомило, що Сполучені Штати дозволяють українським силам завдавати ударів по російським військам там, де вони атакують Україну через міжнародний кордон, маючи на увазі міжнародний кордон поблизу Сумського, Чернігівського та Харківського. областей України. Ця заява не означає зміну політики США. Заява прояснює контури поточної політики США: українські війська можуть використовувати HIMARS для удару по російських силах, які готуються або активно атакують Україну, але, ймовірно, не можуть вразити всі законні російські військові цілі у зоні дії українських HIMARS, зокрема, у Бєлгородській, Курській , Брянської області РФ

У статті "Politico" зізнається, що українські та європейські чиновники закликали адміністрацію президента Джо Байдена ще більше послабити обмеження та дозволити Україні завдавати ударів по всіх законних військових цілях у Росії.

"Політика США все ще захищає переважну більшість оперативного та глибокого тилу Росії, і політика США все ще забороняє українським силам використовувати ATACMS будь-де в Росії", — йдеться у звіті.

В Інституті вважають, що цей крок Байдена є кроком у правильному напрямку, але сам по собі неадекватний і не здатний перешкодити масштабним операціям Росії.

ISW вважає, що Захід зберігає здатність суттєво перешкоджати російським операціям, дозволяючи Україні використовувати дану зброю для ударів по оперативному тилу Росії та глибокому тилу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — РФ програє війну проти України: тепер все залежить лише від одного рішення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини