Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW розповіли, коли варто готуватися до ймовірного наступу з боку Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW розповіли, коли варто готуватися до ймовірного наступу з боку Білорусі

Аналітики ISW вважають, що наступ з території Білорусі може розпочатися наприкінці 2023 року.

20 січня 2023, 07:50
Поділіться публікацією:

Росіяни не відмовилися від початку розпочати повторний наступ з Білорусі на Україну, але найближчим часом цього очікувати не варто. Якщо Кремль і зважиться на такий крок, це станеться не раніше осені 2023-го року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW розповіли, коли варто готуватися до ймовірного наступу з боку Білорусі

Російські війська. Фото: Getty Images

Американські фахівці зазначають, що активність російських військ у Білорусі вказує на те, що наступ на початку 2023 року малоймовірний, тоді як восени ця загроза виглядає серйознішою.       

"Поточна оцінка Найнебезпечнішого плану дій (MDCOA) — це напад Росії на Україну з території Білорусі наприкінці 2023 року. Це не просто відстрочка тимчасових рамок для попереднього MDCOA. Це абсолютно новий MDCOA, оскільки він відбуватиметься за інших обставин", — заявляють у ISW.

На думку аналітиків, на той час Росія завершить щорічний призовний цикл осіннього 2022 року і перебуватиме в циклі весняного 2023 року, а до осені 2023 року цілком можливо завершить один або кілька додаткових закликів до запасу. Відкладений термін для цього плану дій може дозволити Росії достатньо підготувати військову промисловість, щоб забезпечити більшу частку необхідних матеріалів для відновлення вторгнення з Білорусі, ніж Росія може забезпечити цієї зими.

Читайте також на порталі "Коментарі" — зустріч Блінкена та Чавушоглу: головні підсумки – як може змінитися політика Туреччини.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Китай виступив проти поставок Заходом зброї Україні: у Києві відповіли.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини