Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW розповіли, кого Росія кидає у бій, щоб звільнити сили для оборони півдня
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW розповіли, кого Росія кидає у бій, щоб звільнити сили для оборони півдня

Як зазначають американські аналітики, загроза українського прориву на півдні досить серйозна

2 вересня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Росія перекидає свої малонавчені дивізії на схід України, щоб звільнити резерви, які зараз знаходяться на передовій у Луганській області, та передислокувати їх для захисту від українського контрнаступу на півдні України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW розповіли, кого Росія кидає у бій, щоб звільнити сили для оборони півдня

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

На підтвердження своїх припущень американські аналітики наводять інформацію, озвучену главою ГУР Міноборони України Кирилом Будановим про те, що Кремль перекинув на схід України 25-ту загальновійськову армію для заміни частин 41-ї загальновійськової армії, яким надійшла команда висуватися на південний напрямок, де ситуація стає критичною. Аналітики зазначають, що ці підрозділи, ймовірно, деградували та діють без ротації на рівні бригад та полків.

"Раніше ISW підрахувала, що відсутність оперативних резервів змусить російське командування проводити подальші передислокації та приймати важкі рішення про те, яким дільницям фронту віддати пріоритет. Російське військове командування, судячи з усього, перекинуло на Луганщину елементи нещодавно сформованої і, ймовірно, низькоякісної або недостатньо укомплектованою 25-ою САА, щоб звільнити щодо більш ефективні підрозділи 41-ї САА для півдня України", — йдеться у звіті.

У той же час, зазначають аналітики, 25-а загальновійськова армія навряд чи буде такою ж боєздатною, враховуючи її поспішне розгортання, раніше передбачуваної дати розгортання у грудні 2023 року.

"Поточна чисельність та можливості підрозділів 25-ї дивізії ВДА, розгорнутої в Україні на п'ять місяців раніше терміну, незрозумілі. Це з'єднання, швидше за все, або дуже недоукомплектоване і не відповідає штатній чисельності двох дивізій, або погано навчене, як і перші російські мобілізовані підрозділи восени 2022 року, або й те, й інше", — кажуть аналітики.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у вогні війни і контрнаступі, що набирає чинності, на позиції окупаційних військ Україна попрощалася з літом і увійшла в осінь. Експерти поділилися з виданням "Коментарі" своїми очікуваннями від осені-2023 у ракурсі російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини