Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW розповіли, хто стоїть за масштабною атакою дронів на РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW розповіли, хто стоїть за масштабною атакою дронів на РФ

Американські аналітики ISW вважають, що масштабну атаку дронів на РФ влаштувало ГУР

27 листопада 2023, 07:25
Поділіться публікацією:

Фахівці Головного управління військової розвідки України (ГУР) завдали масштабного удару безпілотників по території Росії, а російські окупаційні чиновники звинуватили українські війська у завданні удару по частково захопленій Донецькій області, що призвело до масових відключень електроенергії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW розповіли, хто стоїть за масштабною атакою дронів на РФ

Удар по Росії. Фото: з відкритих джерел

У Міноборони Росії заявили, що в ніч з 25 на 26 листопада та вранці 26 листопада над Москвою, Тульською, Калузькою, Брянською та Смоленською областями російські ППО збили 24 українські безпілотники.

Губернатор Тульської області Олексій Дюмін заявив, що один дрон упав на житловий будинок у місті Тула після того, як його збило російське ППО. Громадське з посиланням на власні неназвані джерела повідомило, що нічний удар українських безпілотників по Росії був спецоперацією ГУР.

Російські джерела, включно з головою так званої "ДНР" Денисом Пушиліним, також стверджували, що українські війська вночі завдали потужного удару з артилерії та HIMARS по електропідстанціях в окупованій Донецькій області, що спричинило відключення електроенергії в багатьох населених пунктах і містах, зокрема у Донецьку, Маріуполі і Мангуші.

Варто нагадати, що в ніч на 26 листопада в Підмосков'ї, Тулі та деяких інших регіонах РФ чули вибухи. Росіяни відразу заявили про атаку дронів і нібито роботу ППО.

У відомстві Сергія Шойгу стверджували, що сили ППО нібито знищили 11 дронів-камікадзе у чотирьох областях. Зокрема, губернатор Московської області заявили, що нібито "перехопили" 5 безпілотників, а у Брянській області – 4.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Україні потрібно шукати запасні плани: чи справді готують нас до переговорів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини