Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW розповіли, чому тепер контрнаступ ЗСУ може піти швидше
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW розповіли, чому тепер контрнаступ ЗСУ може піти швидше

Успіхи ЗСУ у районі Урожайного можуть дозволити українським силам розпочати операції в районах за найгустішими мінними полями та прискорити хід контрнаступу

18 серпня 2023, 08:37 comments8142
Поділіться публікацією:

Російські сили доклали значних зусиль, ресурсів та персоналу для утримання Роботиного та Урожайного, тому останні успіхи України у цих районах свідчать про деградацію російської оборони. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни.

В ISW розповіли, чому тепер контрнаступ ЗСУ може піти швидше

Контрнаступ ЗСУ. Фото: із відкритих джерел

Аналітики вважають, що російським силам не вистачає значних оперативних резервів, а інтенсивні зусилля Росії по утриманню цих населених пунктів замість виведення своїх військ означають, що українським силам, ймовірно, довелося повністю послабити російські підрозділи перед наступом.

Крім того, передислокація російських підрозділів з інших районів також свідчить про те, що нещодавні наступи України значно послабили позиції російських сил, які оборонялися на заході Запорізької області без ротації з початку контрнаступу.

"Відсутність російських оперативних резервів означає, що російські військам доведеться зміцнювати одні ділянки фронту за рахунок інших, що, ймовірно, послабить російські оборонні рубежі в цілому і дасть українським силам можливості для використання", — відзначають аналітики.

Недавня скарга командира батальйону "Схід" Олександра Ходаковського, що обороняється в районі кордону Донецької та Запорізької областей, на те, що російське командування не відправило підкріплення для російських сил в Урожайному, може свідчити про те, що російське командування вже робить важкий вибір щодо пріоритетних напрямків при наступі українських військ, заявляють в ISW.

"Імовірність того, що російським силам доведеться відійти на другорядні підготовлені оборонні позиції без суттєвої підтримки у разі прориву українських військ, зростає, а подальша деградація російських сил створює можливості для будь-якого українського прориву, який може мати потенційно важливе оперативне значення", — підкреслюють аналітики.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що свідчить ситуація на фронті та серед союзників України – що може змінитися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

18 серпня 2023, 07:47

Поганою ознакою є те, що вся переможність збудована на брехні, і нічого не змінилося. Вперед до старого брехливого!


Новини