Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW розповіли, чим закінчилися спроби Росії посварити Україну та Польщу
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW розповіли, чим закінчилися спроби Росії посварити Україну та Польщу

Ця кампанія не така успішна, як, ймовірно, очікує Москва, кажуть аналітики.

23 вересня 2023, 08:10 comments1231
Поділіться публікацією:

Російські удари по українській портовій та зерновій інфраструктурі є частиною кампанії, спрямованої на погіршення відносин України із її західними сусідами, зокрема з Польщею. Як передає портал "Коментарі", таких висновків дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW розповіли, чим закінчилися спроби Росії посварити Україну та Польщу

Україна та Польща. Фото: із відкритих джерел

Аналітики ISW вважають, що Польща швидко повторила свої зобов'язання щодо України свідчить, що кампанія Москви є безрезультатною.

"Російські спроби посилити розбіжності між Україною та її центральноєвропейськими партнерами, схоже, зазнали невдачі, оскільки 22 вересня прем'єр-міністр Польщі Анджей Дуда підтвердив міцність польсько-українських відносин. Дуда роз'яснив заяву прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моршацького більше не передаватиме зброю Україні, і пояснив, що Польща продовжить виконувати домовленості з Україною про постачання зброї, але не передаватиме нову зброю, яку Польща закуповує для власної армії", — зазначають експерти.

Вони додають, Дуда також заявив, що потенційний конфлікт між двома країнами щодо експорту українського зерна європейськими сухопутними шляхами не "суттєво впливає на відносини двох країн".                                                           

Читайте також на порталі "Коментарі" — не треба робити концерту: президент Зеленський прокоментував зернову суперечку з Польщею.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Зеленський, Дуда та Науседа зустрілися у Нью-Йорку: до чого вдалося прийти. Президент Литви розкрив усі подробиці та поспішив заявити, що багато проблем вдалося вирішити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини