Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW розповіли, чи виконає Шойгу наказ Путіна – захопити Донбас до березня
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW розповіли, чи виконає Шойгу наказ Путіна – захопити Донбас до березня

Аналітики ISW пояснили, чому Росія не зможе захопити Донбас до березня

3 лютого 2023, 08:10 comments2651
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день немає жодних фактів, які б свідчили про те, що російській армії під силу окупувати весь Донбас до березня, як це наказав президент РФ Володимир Путін. Немає також жодних підтверджень, що російські війська відновили бойову міць і мають усі перспективи у стислий термін вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW розповіли, чи виконає Шойгу наказ Путіна – захопити Донбас до березня

Путін та Шойгу. Фото з відкритих джерел

Аналітики звертають увагу на кілька факторів. Росія не має сил, щоб завдати поразки ЗСУ на сході України і захопити понад 11 300 квадратних кілометрів неокупованої Донецької області до березня, як наказав Путін.

Великий російський наступ до квітня 2023 року, швидше за все, передчасно завершиться під час квітневого сезону весняних дощів (якщо не раніше), перш ніж буде досягнуто суттєвого оперативного впливу, вважають аналітики.

"Кульмінація російських сил може потім створити сприятливі умови для українських сил, щоб використати їх у контрнаступі наприкінці весни або влітку 2023 року після включення західних танкових поставок", — йдеться у звіті.

У той же час в ISW не вбачають ознак того, що зусилля щодо прихованої мобілізації в останні місяці призвели до залучення додаткових 200 тисяч людей, хоча це можливо.

"Мобілізація 300 тисяч російських громадян викликала далекосяжні внутрішні соціальні розгалуження та проблеми із забезпеченням, а подальша прихована мобілізація ще 200 тисяч особового складу, ймовірно, викличе помітні проблеми", — зазначають експерти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія направила на Донбас спецпідрозділу: яке їм поставлене завдання.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Туреччина проти постачання танків Україні – від чого залежить позиція Анкари щодо війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

x

3 лютого 2023, 22:14

ha-ha -ha


Новини