Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW пояснили, як Росія використовує удар безпілотника по Кремлю
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW пояснили, як Росія використовує удар безпілотника по Кремлю

Паради 9 травня можуть стати потенційним джерелом внутрішньої негативної реакції на високу кількість втрат Росії в Україні

5 травня 2023, 07:48 comments7212
Поділіться публікацією:

Російське керівництво використовує удар безпілотника по Кремлю 3 травня, щоб збільшити кількість скасування парадів до Дня Перемоги 9 травня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Американського інституту вивчення війни (ISW).

В ISW пояснили, як Росія використовує удар безпілотника по Кремлю

Удар по Кремлю. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що російські чиновники вже скасували паради 9 травня у 21 місті Росії та в окупованому Криму без офіційного обґрунтування чи з міркувань безпеки.

Раніше ISW оцінював, що Росія використовує удар по Кремлю, щоб скасувати заходи 9 травня та збільшити свої інформаційні зусилля, щоб подати війну в Україні як екзистенційну загрозу для Росії, збільшити масштаби мобілізації в Росії.

"Кремль, ймовірно, сподівається обмежити типові події 9 травня, щоб приховати деградацію російської армії, оскільки такі заходи демонструють передову російську військову техніку, значну частину якої або має критичне значення для російських операцій в Україні, або було знищено за 14 місяців виснажливих боїв", — йдеться у повідомленні.

Москва також сподівається стримати події 9 травня через побоювання, що вшанування загиблих військовослужбовців може стати потенційним джерелом внутрішньої негативної реакції на високу кількість втрат Росії в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на тлі розмов, що йдуть місяць, про майбутній контрнаступ ЗСУ, почастішали атаки дронів – як по території України, так і по території Росії, а також тимчасово окупованого Криму. Незважаючи на те, що ЗСУ знищують близько 80% дронів, що запускаються росіянами, атаки, з підключенням ракет, продовжуються. А на території РФ все частіше горять паливні склади, які, за даними британської розвідки, дуже вразливі для безпілотників. Експерти проаналізували спеціально для видання "Коментарі" війну ракет, дронів та ППО, яка є частиною спільної російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини