Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW пояснили, чому Росія має намір зберегти КПП між своєю та окупованою територією України
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW пояснили, чому Росія має намір зберегти КПП між своєю та окупованою територією України

Існування цих КПП наголошує, що російські чиновники насправді не вважають мешканців захоплених територій своїми громадянами.

21 квітня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Російська влада планує зберегти контрольно-пропускні пункти між своєю та тимчасово окупованими територіями України. Інститут вивчення війни (ISW), посилаючись на заяви російських "воєнкорів", зазначає, що ці КПП значно уповільнюють постачання боєприпасів окупантам на передову у Донецькій області.

В ISW пояснили, чому Росія має намір зберегти КПП між своєю та окупованою територією України

КПП. Фото: REUTERS

"Путін, ймовірно, намагається виправити затримки шляхом розширення штату, щоб прискорити перевірки на пунктах пропуску і не думає про можливість усунення цих перешкод", — зазначають експерти ISW.

У звіті пояснюється, що Росії ці КПП потрібні з міркувань безпеки. Саме з цієї причини було також посилено заходи біля Керченського мосту. Крім того, КПП заважатимуть чоловікам із СОТ тікати до Росії від примусової мобілізації.

"Існування цих контрольно-пропускних пунктів ще більше наголошує, що російські чиновники не вважають мешканців окупованої України громадянами Росії і керують як окупаційна влада, якою вони є, незважаючи на постійні заяви про те, що незаконно анексовані території є частиною Росії", — розмірковують американські. аналітики

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські загарбницькі війська протягом доби вдарили Україною 26 дронами-камікадзе типу "Шахед-136". Генштаб ЗСУ повідомив, що 21 із них збито силами української ППО. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що збільшенням атак за допомогою "Шахедів" росіяни намагаються компенсувати нестачу точних ракет. Чи є панацея від атак дронів та взагалі дистанційних ударів з боку окупантів? Як змінилася тактика росіян у цьому сенсі? Що можемо протиставити? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини