Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW пояснили, чому через атаки військ РФ на Донбасі контрнаступ ЗСУ все ближче
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW пояснили, чому через атаки військ РФ на Донбасі контрнаступ ЗСУ все ближче

Аналітики ISW упевнені, що провальні атаки російських військ на Донбасі створюють добрі умови для контрнаступу ЗСУ

6 березня 2023, 07:25 comments14642
Поділіться публікацією:

Швидка кульмінація наступу окупантів біля Бахмута, спроба штурму Вугледара і наступ військ РФ в Луганській області, що зупинився, ймовірно, створюють хороші умови для українських контрнаступальних операцій. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляється в оновленому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW пояснили, чому через атаки військ РФ на Донбасі контрнаступ ЗСУ все ближче

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Аналітики зазначають, що раніше, станом на 8 лютого, експерти ISW вважали, що російські сили повернули собі ініціативу на сході України. Але з того часу російські сили не змогли скористатися отриманою ініціативою, щоб досягти якихось значних успіхів в оперативному відношенні.

Війська РФ, ймовірно, втратить ініціативу в Україні найближчими місяцями через очікувану кульмінацію їхніх трьох основних наступальних операцій.

Раніше ЗСУ перехопили ініціативу після кульмінації російського наступу щодо захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська у липні 2023 року, а за кілька місяців провели контрнаступальні операції, внаслідок яких було звільнено великі райони Харківської та Херсонської областей.

Кульмінація нинішніх трьох наступальних операцій Росії, ймовірно, дозволить українським силам розпочати контрнаступ у будь-якому місці вздовж лінії фронту, який вони визнають найбільш підходящим для таких операцій.

Також наголошується, що військове командування України, ймовірно, ухвалило рішення про обмежене тактичне відведення військ на найгарячішій ділянці фронту в Бахмуті через руйнування місцевого залізничного мосту, що пролягає через річку на північному сході міста (про це свідчать нещодавні геолокаційні кадри).

При цьому говорити, що ЗСУ вирішили остаточно залишити Бахмут поки що зарано, вважають в американському Інституті вивчення війни ISW. Аналітики констатують, що станом на 5 березня сили ПВК "Вагнер" просунулися у північно-східній частині Бахмута в районі залізничної станції Ступки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи реально Rheinmetall побудувати завод зброї в Україні — про що говорить реакція Москви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини