Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW пояснили, чи зможе реформа Шойгу вплинути на перебіг війни
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW пояснили, чи зможе реформа Шойгу вплинути на перебіг війни

Американські аналітики впевнені, що реформа російської армії, яку ініціює Шойгу, не зможе вплинути на хід війни в Україні.

18 січня 2023, 07:50 comments1890
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про реформування армії в рамках підготовки до затяжної війни в Україні, що може вплинути на перебіг бойових дій через півроку за умови виконання плану щодо збільшення російських військ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW пояснили, чи зможе реформа Шойгу вплинути на перебіг війни

Сергій Шойгу. Фото: GettyImages

Аналітик вважають, що ці реформи демонструють намір Росії реформувати збройні сили для ведення великомасштабних бойових дій із застосуванням звичайних озброєнь загалом, а не лише для нинішньої війни проти України.

Номінально Росія може формувати нові дивізії, але залишається незрозумілим, чи зможе Росія створити достатньо сил, щоб повністю укомплектувати їх до доктринальної чисельності в умовах війни, що триває.

Раніше Шойгу робив заяви про російські військові реформи, які так і не були реалізовані, наприклад, у травні 2022 року, коли він закликав до формування 12 нових підрозділів Західного військового округу (ЗВО) та набрати 100 тисяч резервістів у серпні 2021 року.

Реформа та експансія в масштабах, намічених Шойгу, не відбудеться вчасно, щоб суттєво вплинути на війну в Україні на багато місяців, але вона може змінити співвідношення сил на період до 2024 року та створити умови для значно серйознішої військової загрози з боку Росії, в тому числа НАТО. В України, ймовірно, збережеться вікно можливостей до літа і протягом усього літа, якщо Захід надасть їй необхідну підтримку, зазначають аналітики.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чого чекати від візиту Блінкена до Китаю – чому це важливо у світлі війни в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – коли мовчати вже неможливо: Україна направила ноту протесту до МЗС Білорусі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини