Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW оцінили перспективи, що ЗСУ зможуть досягти оперативних успіхів на півдні до кінця року
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW оцінили перспективи, що ЗСУ зможуть досягти оперативних успіхів на півдні до кінця року

Оборонні позиції росіян створюють серйозні проблеми для українських сил

8 вересня 2023, 07:40 comments4156
Поділіться публікацією:

Збройні сили України під час контрнаступних дій на півдні країни успішно виснажують ворожу армію та можуть досягти оперативних успіхів до кінця цього року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

В ISW оцінили перспективи, що ЗСУ зможуть досягти оперативних успіхів на півдні до кінця року

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Аналітики зазначають, що наступна серія оборонних позицій росіян може виявитися слабшою, менш замінованою та менш укомплектованою, ніж ті, які вже прорвали українські захисники.

"Однак російська оборона не є однорідною по всьому фронту на півдні України, і оцінки сили наступних російських оборонних позицій можуть бути екстраполяцією, що ґрунтується на обмеженій інформації з невеликих ділянок фронту", — додали експерти ISW у своєму звіті.

На їхню думку, ВСУ домагаються тактичних успіхів і успішно виснажують оборонну окупаційну армію, і аналітики продовжують оцінювати, що контрнаступ ВСУ "може призвести до оперативних успіхів у 2023 році, але наступні серії російських оборонних позицій, як і раніше, створюють серйозні проблеми для українських сил, і на окремих ділянках може бути міцно утримано".

Варто зазначити, заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила, що українські захисники мають успіхи на Мелітопольському напрямі, проте про них поки що не говорять у публічному просторі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в розвідувальному управлінню Пентагону вважають, що недавні успіхи української армії дозволяють передбачити "реалістичну можливість" прориву решти ліній оборони російських військ до кінця 2023 року. При цьому в американській розвідці наголошують, виконати це завдання буде вкрай складно.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини