Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи зможуть ЗСУ пробити сухопутний коридор РФ у Крим до кінця року: прогноз розвідки США
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможуть ЗСУ пробити сухопутний коридор РФ у Крим до кінця року: прогноз розвідки США

Розвідка США вважає, що ЗСУ можуть прорвати лінії оборони РФ, що залишилися, до кінця року.

7 вересня 2023, 14:35
Поділіться публікацією:

У розвідувальному управлінні Пентагону вважають, що недавні успіхи української армії дозволяють передбачити "реалістичну можливість" прориву решти ліній оборони російських військ до кінця 2023 року. При цьому в американській розвідці наголошують, виконати це завдання буде вкрай складно. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю The Economist зробив директор аналітичного відділу Розвідувального управління Міністерства оборони США (DIA)Трент Мол.

Чи зможуть ЗСУ пробити сухопутний коридор РФ у Крим до кінця року: прогноз розвідки США

Контрнаступ ЗСУ. Фото: із відкритих джерел

Трент Мол зазначив, що три місяці літа українці ніяк не могли набрати темпу і тільки зараз українській армії починає вдаватися до досягнення поставленої мети. Це вселяє надію на те, що Україна зуміє прорвати оборону росіян ще глибше.

"Якби ми говорили про це два тижні тому, я був би трохи песимістичнішим. Їх прорив через другий оборонний пояс... насправді досить значний", — каже представник американської розвідки.

За його словами, DIA стежитиме за ознаками того, що Росія може продовжувати постачати артилерійські боєприпаси на лінію фронту і зберігати лідерство на місцевому рівні.

Він визнає, що американські та українські посадовці не змогли оцінити глибину російської оборони і те, наскільки важко Україні буде пробити її за допомогою бронетехніки. Українські генерали розповіли газеті Guardian, що 80% зусиль Росії було спрямовано на розбудову першої та другої лінії оборони. Але Мол застерігає, що значна частина російських підкріплень залишається на третій лінії.

За його словами, вкрай важливими є дві критичні змінні: український запас боєприпасів, життєво необхідний для підтримки артилерії, яка забезпечує просування, і погода восени.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вирішальні місяці для контрнаступу ЗСУ – коли Путін має намір закінчити війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини