Головна Новини Суспільство Війна з Росією В естонській розвідці розповіли, скільки РФ зможе ще продовжувати війну – як вплине допомога КНДР
commentss НОВИНИ Всі новини

В естонській розвідці розповіли, скільки РФ зможе ще продовжувати війну – як вплине допомога КНДР

За оцінкою естонських військових основними напрямками для Росії в Україні зараз стали дві ділянки фронту: Авдіївка-Мар'їнка та Куп'янськ-Лиман

21 жовтня 2023, 08:50 comments2655
Поділіться публікацією:

Росія ще далеко не вичерпала свій ресурс у озброєннях і має можливість щонайменше рік продовжувати військові дії. Країна-агресор ще має чотири мільйони артилерійських снарядів, яких вистачить на рік війни малої інтенсивності. А той факт, що ще 350 тисяч артилерійських снарядів Росія має намір придбати у Північної Кореї, говорить про те, що Путін планує продовжувати війну проти України ще довго. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив голова розвідцентру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг, пише "ERR".

В естонській розвідці розповіли, скільки РФ зможе ще продовжувати війну – як вплине допомога КНДР

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

У розвідці Естонії вважають, що зараз пріоритет для росіян – мати постійний поступ на ділянках фронту – Авдіївка-Мар'їнка та Куп'янськ-Лиман. Хоч росіяни і не розповідають публічно, що пішли у наступ, по факту це так і є. І з часом тиск лише наростатиме.

Ківісельг вважає, що для російської армії дуже важливо, що відгукнулися союзники, які мають інші диктаторські режими. Ті ж 350 тисяч артилерійських снарядів з КНДР дуже сильно допоможуть Росії на полі бою.

Водночас в естонському генштабі вважають, що незважаючи на зростання активності російських військ, ЗСУ можуть також найближчим часом прорвати оборону противника і вийти на оперативний простір.

Читайте також на порталі "Коментарі" – росіяни різко активізували бойові дії на сході України. Особливо спекотно в районі Авдіївки. У свою чергу, ЗСУ зруйнували міст між Горлівкою та Ясинуватою, ламаючи логістику окупантів. Керівник ГУР Міноборони України Кирило Буданов вважає, що Росія має ресурси для ведення війни до 2026 року. Що можна сказати про ситуацію на російсько-українському фронті та навколо нього на даний момент? Як і чому все може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини