Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Естонії назвали фатальну помилку Заходу у війні РФ проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

В Естонії назвали фатальну помилку Заходу у війні РФ проти України

Полковник Андрус Мерило вважає, що заборона ЗСУ бити територією Росії була помилкою

24 лютого 2024, 14:52
Поділіться публікацією:

Рішення західних країн щодо обмеження застосування переданої Україні зброї по території Росії було помилкою. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив майбутній командувач армії Естонії Андрус Меріло, якого цитує Eesti Rahvusringhääling. Вже з 1 липня Андрус Меріло обійме посаду командувача сил оборони Естонії.

В Естонії назвали фатальну помилку Заходу у війні РФ проти України

Полковник Андрус Мерило. Фото: із відкритих джерел

"У військовому плані це була явна дурість. Введення такого обмеження обійшлося дуже дорого і також є однією з причин, чому Україна повернулася до оборонної позиції і намагається відобразити російський контрнаступ", — пояснив Мерило.

На його думку, також не виправдалося і те, що обмеження було запроваджено через страх щодо ризику ескалації.

"Тому я вважаю, що це політичне обмеження було абсолютно неправильним", — додав полковник.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у суботу, 24 лютого, вже два роки з початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну. Так звана "спеціальна військова операція" явно затягнулася, але путінський режим, розпочавши агресію, вже не може зупинитися, тому що це загрожує його падінням. Тому вустами того ж таки екс-президента РФ Дмитра Медведєва (наразі – заступника голови Ради безпеки) анонсує плани щодо захоплення Києва, Одеси і так далі. Незважаючи на величезні втрати заради захоплення Авдіївки, окупаційна армія готова до нового наступу, бо має великі резерви. Україна таких, на жаль, не має. А падіння допомоги з боку союзників не дає нам можливості компенсувати це хоча б військово-технічною перевагою. ЗСУ гостро відчувають "снарядний голод", але продовжують демонструвати чудеса мужності. Експерти спеціально для порталу "Коментарі" продовжують аналізувати перебіг російсько-української війни (що йде вже десять років) у другу річницю її повномасштабної фази.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

24 лютого 2024, 14:58

А нічого, що обмеження було неофіційним і ніде не зафіксовано документально? Телефоне право всередині будь-якої корумпованої фашистської країни.


Новини