Головна Новини Суспільство Війна з Росією В британській розвідці розповіли, чому армія росії "забуксувала" на фронтах
commentss НОВИНИ Всі новини

В британській розвідці розповіли, чому армія росії "забуксувала" на фронтах

В британській розвідці повідомили причини тактичних невдач окупантів

20 червня 2022, 10:45
Поділіться публікацією:

Станом на 20 червня, росіяни все ще зосереджують свої сили для атаки населених пунктів в Луганській області. Про це повідомляють в звіті розвідки Міністерства оборони Великобританії.

В британській розвідці розповіли, чому армія росії "забуксувала" на фронтах

Фото Генеральний штаб ЗСУ

За словами фахівців, наразі, за 117 днів повномасштабної війни в Україні, російська армія все ще не може захопити український Донбас, адже її авіація не здатна ефективно воювати та прикривати тактичні дії сухопутних військ. Як йдеться в повідомленні, російські військово-повітряні сили показали низькі результати. Саме в нездатності авіації послідовно забезпечувати повітряну підтримку, іноземні експерти вбачають причину дуже обмеженого тактичного успіху російських сухопутних військ.

Російські бомбардувальники не можуть втримувати бойову готовність та здобути повну перевагу в повітрі — російські льотчики  рідко пролітали глибоко в українські території та вчиняли небезпечні маневри. Силами українського ППО вже збито 216 російських літаків.

У розвідці додають, що багато років в росії бойова підготовка носила характер "показовості" для посадовців, а не була грунтовною та ефективною. Так, поганий рівень підготовки показали й російські військово-повітряні сили в боях. Екіпажі не отримали потрібних навичок під час підготовки до бойових дій, хоча росія має чимало відносно сучасних і боєздатних бойових літаків. Саме без підтримки з повітря сухопутні війська більше виснажуються, наразі на них та на запаси крилатих ракет, які закінчуються, робить ставку командування російської армії.

Як писав портал "Коментарі", росія має достатньо потенціалу для ведення довготривалої війни в Україні. За даними розвідки, російське військове командування вже розробило план на 120 днів війни, тобто на чотири місяці. Щомісяця воно коригує його в залежності від ситуації на фронтах, від тактичних перемог чи поразок в захопленні населених пунктів.

Також ми писали, що на Луганщині найгарячіші точки фронту, там ворог штурмує Сєвєродонецьк, використовуючи таку ж тактику як і в Маріуполі — місто просто стирається з лиця землі, окупанти закидують його забороненими боєприпасами, бомбами, снарядами цілодобово. Під щільним вогнем українські захисники продовжують утримувати третину обласного центру — частину міста біля промзони та річки Сіверський Донець.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини