Головна Новини Суспільство Війна з Росією В британській розвідці дали прогноз розвитку подій на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

В британській розвідці дали прогноз розвитку подій на Донбасі

Найближчим часом бої на Донбасі будуть запеклими, окупанти захопили Лисичанськ

4 липня 2022, 08:55
Поділіться публікацією:

Війна в Україні триває, російські окупанти закріпилися в Лисичанську та завдають потужних ударів по містам Донецької області — Слов'янську, Краматорську. Раніше Генштаб України повідомив про те, що захисники відійшли на оборонні позиції задля збереження особового складу.

В британській розвідці дали прогноз розвитку подій на Донбасі

Фото Телеграм Луганська ОВА

За даними розвідки Міністерства оборони Великобританії, бої в Луганській області стали більш запеклими протягом останнього тижня, а російські війська стабільно просуваються вперед.

Прогнозується, що російські війська після захоплення Лисичанська сконцентрують зусилля на захопленні тієї частини Донецької області, яка ще залишається під контролем українських сил. Битва за Донбас буде виснажливою та запеклою протягом найближчих тижнів, говорять фахівці.

Росіяни застосовують тактику масованих обстрілів цивільної інфраструктури, будинків в населених пунктах та рівняють міста з землею. Про це також наголосив президент Зеленський в промові.

"Росія має достатньо "Смерчів", "Ураганів", "Градів", щоб знищувати в Україні місто за містом. Вони зібрали на Донбасі зараз найбільшу свою вогневу потугу. І вони можуть використовувати десятки тисяч артилерійських снарядів щодобово на одній ділянці фронту", — наголосив глава держави.

Крім того, він зазначив, що ЗСУ нищать склади боєприпасів та техніки ворога завдяки поставленій іноземній техніці та просуваються вперед в Харківській та Херсонській областях. А Донбас буде деокуповано завдяки тактиці та за нарощуванню темпів постачання зброї.

В британській розвідці наголошують, що навіть відступивши зі Зміїного росія продовжує блокувати порти Одеси. В той же час ворог обстрілює сільськогосподарські склади, термінали, руйнування росією сільськогосподарського сектора України поглиблює глобальну продовольчу кризу.

Як писав портал "Коментарі", в Україні з'явиться "Армія дронів". Про проект розповів міністр Михайло Федоров. Мінцифра, Генштаб ЗСУ та ініціатива президента UNITED24 планують закупити цілу "Армію дронів" для допомоги військовим на лінії фронту. Генштаб та захисники надали інформацію про потреби. Після зустрічей з фахівцями в Мінцифри є план забезпечення дронами підрозділів, які перебувають на лінії фронту шириною близько 2470 км.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини