Головна Новини Суспільство події В Україні з'явиться "Армія дронів": що відомо (Відео)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні з'явиться "Армія дронів": що відомо (Відео)

Мінцифри запустили комплексну програму з UNITED24 для донатів на БПЛА

1 липня 2022, 15:30
Поділіться публікацією:

Міністр Михайло Федоров анонсував акцію задля підтримки української армії БПЛА. Мінцифра, Генштаб ЗСУ та ініціатива президента UNITED24 планують закупити цілу "Армію дронів" для допомоги військовим на лінії фронту.

В Україні з'явиться "Армія дронів": що відомо (Відео)

Фото ілюстративне / Pixabay

Генштаб та захисники надали інформацію про потреби. Після зустрічей з фахівцями в Мінцифри є план забезпечення дронами підрозділів, які перебувають на лінії фронту шириною близько 2470 км.

БПЛА дозволяють моніторити дії ворога, його пересування, робити повітряну розвідку, вчасно змінити військові стратегії чи отримати точні координати ворожих скупчень, складів тощо. Для технологічної Армії дронів планується закупити 200 БПЛА. За донейти будуть ремонтувати та обслуговувати їх, навчати операторів БПЛА. Для цього Мінцифри запустили комплексну програму з UNITED24, куди можна надіслати будь-яку суму з будь-якого куточка світу.

"З військовими та партнерами ми тестували різні дрони, зібрали фідбек й сформували системний підхід до забезпечення розвідників всім необхідним. На першому етапі ми плануємо закупити 200 безпілотників, які можуть літати до 24 годин на відстань 160 км і при цьому залишатися майже непомітними для ворога. А отже, їх ще складніше збити", — говорить міністр.

Аби задонатити на дрони чи віддати на потреби армії власний — заходьте за посиланням на сторінку UNITED24. Там вказано які параметри повинен мати дрон, який ви хочете передати.

Клієнти Monobank та Олег Гороховський вже зібрали понад 64 млн гривень, стільки коштують два безпілотних авіаційних комплекси Warmate.

Тим часом в Туреччині вже готують до відправки три Байрактари. Про це розповів посол України в Анкарі.

"Слова з ділом не розходяться — завершується підготовка трьох літаків Bayraktar Tb2 для безкоштовного постачання до України у рамках команії "Народний Байрактар", — наголосив він та подякував компанії від народу України.

Як писав портал "Коментарі", Україні потрібні системи ПРО. Представник командування Повітряних сил розповів, як захистити міста від ракет та як працює ППО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини