Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Білорусі йдуть навчання по "звільненню територій": чи загрожує це прикордонним регіонам країни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Білорусі йдуть навчання по "звільненню територій": чи загрожує це прикордонним регіонам країни

Сусідня Білорусь не готується брати участь у військовому вторгненні рф проти нашої країни - Генштаб

8 вересня 2022, 17:44
Поділіться публікацією:

Сусідня Білорусь не готується брати участь у військовому вторгненні рф  проти  нашої країни. Зокрема,  станом на четвер,  це не  відстежується. Такою є оцінка  представників українського Генштабу  зараз, коли в  сусідній країні   сьогодні стартували військові навчання білоруських військових формувань, які відпрацьовують  "звільнення захоплених територій".

В Білорусі  йдуть навчання по "звільненню територій": чи загрожує це прикордонним регіонам країни

Генштаб оцінив загрозу з Білорусі під час навчань по "звільненню територій"(фото з відкритих джерел)

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов, проводячи брифінг з цього приводу.

"Ми плідно відстежуємо ситуацію на наших кордонах, у нас є інформація стосовно бажання чи не бажання білоруського народу брати участь в загарбницьких планах Росії. Але збільшення населення, готового взяти участь у агресії на території нашої держави, не відстежується", — зазначив  представник Генштабу.

Важливо, що в цей день в білоруській республіці  розпочались  навчання тамтешніх військовослужбовців, які відпрацьовують  техніку бойових дій  "зі звільнення території, тимчасово окупованої противником".  Вони  продовжуватимуться до 14 вересня.

Військовий вишкіл білоруських вояків   відбувається в кількох місцях. На території   полігону в районі міста Брест, в Мінському та Вітебському  регіонах.

При цьому,  про це військове навчання  заздалегідь  сповістили українців представники Генштабу Збройних сил України. Кілька днів тому,  як проінформував  Олексій Громов,   військовослужбовці Білорусі  мають намір провести навчання, на яких відпрацьовуватимуть тренувальні навички щодо "звільнення захоплених територій". Тому не виключалась можливість того, що малось на увазі захоплення  частини прикордонних регіонів України. Представник Генштабу  наголосив, що маються на увазі прикордонні території Волинського, Рівненського і Житомирського регіонів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Не тільки Харківський та Херсонський напрямки: у Генштабі розповіли про нові успіхи ЗСУ.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини