Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Азовському морі зникли всі російські кораблі: у ВМС назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

В Азовському морі зникли всі російські кораблі: у ВМС назвали причину

Дмитро Плетенчук розповів, що після поразки "Слов'янина" в Азовському морі зникли російські кораблі

25 липня 2024, 11:22
Поділіться публікацією:

Нещодавно українським захисникам вдалося знищити в порту "Кавказ" третю пору РФ — "Слов'янин", яку агресор використав для забезпечення військової логістики – після цього в Азовському морі зникли всі російські кораблі. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Військово-морських сил ЗС України Дмитро Плетенчук.

В Азовському морі зникли всі російські кораблі: у ВМС назвали причину

Російські кораблі. Фото: із відкритих джерел

Спікер зазначив, що в Азовському морі зараз не фіксується перебування російських військових кораблів.

"Раніше вони могли базуватися в Азові або періодично заходити, наприклад, у Темрюк, або періодично перебувати в Таганрозькій затоці, то зараз вирішили залишити акваторію", — прокоментував Плетенчук.

За його словами, росіяни вирішили залишити акваторію Азовського моря. Дмитро Плетенчук вважає, що спричинено це, звісно, насамперед пошкодженням залізничного порома. Вони взяли карту, взяли циркуль – провели радіус і зрозуміли, що, мабуть, там залишатися не дуже безпечно. Саме тому – це єдина причина, і це єдина мова, яку розуміє наш ворог, – мова сили.

Речник додав, важливо те, що це останній пором РФ в Азово-Чорноморському регіоні. Як уточнив Плетенчук, "Слов'янин" росіяни зняли з рейсу Кавказ – Варна та перекинули для забезпечення військової логістики.

"Тобто він використовувався для міжнародних перевезень до того моменту, поки не було пошкоджено два попередні залізничні пороми. Він використовувався на користь військової логістики РФ і був фактично єдиним таким елементом, який пов'язував материкову залізницю з кримською залізницею", — розповів Плетенчук.

Він уточнив, що саме на поромні перевезення у противника припадало три чверті військової логістики, бо Кримський міст вони фактично не ризикують використовувати для цього. Тому, за словами Плетенчука, "Слов'янин" як елемент логістики був дуже важливим для окупантів.

"Це досить велика пором. Якщо цистернами, він міг брати на себе 50 умовних вагонів", — додав спікер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — даремно повірили Путіну : у ГУР розповіли, який прокол вийшов із відпочинком росіян у Криму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини