Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Австрії зробили скандальну заяву щодо мирних переговорів України та Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

В Австрії зробили скандальну заяву щодо мирних переговорів України та Росії

Австрійський міністр вважає, що настав час для припинення військових дій та початку мирних переговорів.

5 жовтня 2023, 09:30 comments1531
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг закликав Україну та Росію до початку мирних переговорів, адже, за його словами, на полі бою перестав відбуватись значний рух. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bild.

В Австрії зробили скандальну заяву щодо мирних переговорів України та Росії

Очільник МЗС Австрії Александер Шалленберг. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС Австрії Шалленберг висловив припущення, що Україна невдовзі сяде за стіл переговорів з Росією для того, щоб закінчити війну.

"На мою думку, дуже скоро, раніше, ніж пізніше — логіка переговорів повернеться на поле бою. Якщо лінія фронту перестає рухатись, це сигнал, що потрібно це закінчувати", — сказав Александр Шалленберг та додав, що "мир завжди досягається за столом переговорів і ніколи на полі бою".

Як повідомляє видання Bild на подібні заяви відповів один з вищих українських чиновників, який заперечив будь-які мирні переговори з Росією щодо завершення війни на цьому етапі.

"Навіть якщо тиск з боку Брюсселя буде посилюватись, ми не будемо вести переговори. Для цього немає можливостей", — відповів український посадовець.

Нагадаємо, що Україна пропонує "формулу миру" як основу для мирних переговорів щодо закінчення війни. Серед основних пунктів "формули миру" це безпека України та повернення кордонів країни до стану 1991 року. Своєю чергою Росія заявляє про "готовність" вступити у переговори, однак виносить два ультиматуми: "урахування реалій на землі" та "інтересів російської безпеки". Тобто визнати тимчасово окуповані території частиною РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Білому домі відповіли на заяви Росії щодо втоми Заходу та зменшення фінансової допомоги для України.

Також "Коментарі" писали про секретаря РНБО, який назвав чотири людини, які представляють за кордоном Україну. Решта, за словами Данілова, це туристи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Марта

5 жовтня 2023, 08:44

Час для перемовин ніколи не настане. Це війна на знищення Росії, а зі знищеним перемови не ведуть. Неспроможні, розікравши свою країну, ніколи не приймуть сусіда, як Ізраїль не приймає Палестину. Вправні розкрадачі власної країни завжди будуть прагнути розкрадати сусіда.


Новини