Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія готова до мирних переговорів: Лавров назвав дві умови
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готова до мирних переговорів: Лавров назвав дві умови

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров назвав дві умови, які на думку Кремля приведуть до мирного закінчення війни в Україні.

28 вересня 2023, 09:10 comments23358
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Москва висунула дві основні умови за яких готова йти на мирні переговори з Україною. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що це "урахування реалій на землі" та "інтересів російської безпеки". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Росія готова до мирних переговорів: Лавров назвав дві умови

Лавров назвав дві умови для мирних переговорів. Фото з відкритих джерел

Під час інтерв’ю російським ЗМІ Лавров розповів, що Кремль готовий домовлятись щодо мирного рішення закінчити війну в Україні. Однак назвав дві ключові умови.

"Ми готові домовлятися, але домовлятися з урахуванням тих реалій, які зараз склалися на землі і з урахуванням нашої позиції, яка всім добре відома, з урахуванням наших інтересів, інтересів нашої безпеки", — заявив Лавров.

Однією з головних умов серед інтересів безпеки Росії Лавров назвав "недопущення створення на кордонах Росії ворожого нацистського режиму". Далі російський чиновник звинуватив Україну у "винищення всього російського" на тимчасово окупованих територіях, включно з Кримом. Під час інтерв’ю Лавров також звинуватив західних союзників України, заявив, що вони "зруйнували територіальну цілісність України".

Нагадаємо, що 24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Київ та більшість країн світу вважають цю агресію не спровокованою і засуджують дії Кремля. Крім того, під час війни неодноразово фіксувались воєнні злочини та злочини проти людства, які були вчиненні російськими силами на території України, зокрема це стосується ракетних ударів по цивільних об’єктах, катувань та зґвалтувань. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Лавров зробив заяву про те, що Росію обдурили, тому Москва змінила свою позицію

Також "Коментарі" писали про очільника МЗС РФ Сергія Лаврова, який розповів про перший крок для початку мирних переговорів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини