Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Австрії згадали про свій нейтральний статус: що заявили про війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В Австрії згадали про свій нейтральний статус: що заявили про війну в Україні

Австрія проти придбання зброї та боєприпасів для України за "російські" кошти

21 березня 2024, 16:54
Поділіться публікацією:

Сьогодні перед самітом лідерів Євросоюзу австрійський канцлер Карл Негаммер заявив, що прибутки від заморожених активів Центробанку Росії не повинні бути витрачені на закупівлю зброї для української армії. Під час підходу до ЗМІ канцлер наголосив на нейтральному статусі своєї країни, про який нібито постійно говорить.

В Австрії згадали про свій нейтральний статус: що заявили про війну в Україні

Канцлер Австрії Карл Негаммер. Фото з відкритих джерел

"Для нас, нейтральних, важливо, щоб гроші, які ми схвалюємо, не були витрачені на зброю та боєприпаси", – сказав австрійський канцлер.

При цьому Карл Негаммер наголосив, що не проти використання цих "російських" коштів на відновлення України.                                                      

"Наразі ми знаходимося в процесі обговорення цього питання... Спочатку обговорювалося, що вони мають бути інвестовані у відновлення в Україні, і я думаю, що це розумна пропозиція", – висловив він позицію Австрії.

Зазначимо, що раніше стало відомо, що Угорщина категорично проти передачі Україні доходів від заморожених російських активів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — країни-члени ЄС Мальта, Люксембург та Угорщина виступили проти плану голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн використати прибуток, отриманий від заморожених російських активів, для закупівлі зброї для України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – стало відомо, коли Україна може отримати перший транш із заморожених активів Росії.

Раніше "Коментарі" писали – заморожені російські активи на користь України: які є варіанти та в чому складність. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу детально проаналізували ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини