Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Австрії відреагували на ідеї – в обмін на мир Україні відмовитись від частини своїх територій
commentss НОВИНИ Всі новини

В Австрії відреагували на ідеї – в обмін на мир Україні відмовитись від частини своїх територій

Австрійський глава МЗС вважає, що настане час для дипломатії

7 березня 2023, 10:05 comments5994
Поділіться публікацією:

Ідеї про те, що Україна могла би відмовитися від частини своїх територій, заради настання миру, викликають тривогу та побоювання. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "Der Standard" заявив глава Міністерства закордонних справ Австрії Александер Шалленберг.

В Австрії відреагували на ідеї – в обмін на мир Україні відмовитись від частини своїх територій

Австрія. Фото: з відкритих джерел

Дипломат підкреслив, що обов'язково прийде той час, коли сторонам доведеться шукати майданчики для переговорів та розпочинати діалог.

"Те, що ми можемо вільно дискутувати — це те, що характеризує плюралістичні демократії і відрізняє нас від Володимира Путіна та його системи. Ми не повинні робити помилку, вдаючи, що дозволено лише одну думку", — заявив Александер Шалленберг.

При цьому дипломат погодився з тим, що сьогодні поновлення переговорів неможливо, але втрачати надію на поновлення дипломатії не можна.

Шалленберг зазначив, що Росія сьогодні розраховує виключно на силу і сподівається на полі бою досягти все, що раніше заполірувала, тому безглуздо було б вважати, що Україна має поступитися і відмовитися від своїх законних територій.

Водночас, австрійський дипломат все ще вважає, що не можна вводити заборону на в'їзд до Європи для всіх громадян РФ.

"Ми беззастережно підтримуємо Україну у боротьбі за відновлення її територіального суверенітету та цілісності. Росія грубо порушує всі основоположні принципи Статуту ООН. Але ми не повинні рубати всі мости, всі канали діалогу, і коли настане час, нам також знадобляться майданчики для переговорів, такі як Організація з безпеки та співробітництва в Європі", — констатував глава МЗС Австрії.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Китаї натякнули, що готові постачати зброю РФ – вже знайшли виправдання.

Також видання "Коментарі" повідомляло – РФ зазнає стратегічної поразки у боях на сході та півдні України: у Держдепі США зробили заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини