Головна Новини Суспільство Війна з Росією Узбекистан, Казахстан та Киргизстан забороняють своїм громадянам воювати в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Узбекистан, Казахстан та Киргизстан забороняють своїм громадянам воювати в Україні

Кілька країн виступили проти того, щоб їх громадяни воювали на боці Росії

22 вересня 2022, 12:07
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після звернення президента Російської Федерації Володимира Путіна про часткову мобілізацію кілька країн заявили, що проти участі своїх громадян у цій війні. За це передбачено кримінальну відповідальність, повідомляє турецьке видання Anadolu Agency.

Узбекистан, Казахстан та Киргизстан забороняють своїм громадянам воювати в Україні

Узбекистан, Казахстан та Киргизстан забороняють громадянам воювати. Фото з відкритих джерел

Узбекистан, Казахстан та Киргизстан через посольства своїх країн заявили, що громадянам буде загрожувати кримінальна відповідальність.

Першою про це заявили у Киргизстані. Там заявили, що якщо їх громадян будуть змушувати йти на війну, то потрібно одразу звертатись до дипломатичних посольств країни для розв'язання цих питань. Також владні органи Киргизстану наголосили, що учасників війни в Україні може очікувати термін від 5 до 10 років ув’язнення та конфіскація майна.

Одразу після заяв Киргизстану, з’явились і повідомлення від Узбекистану та Казахстану. Влада Узбекистану оголосила, що участь у війні в складі добровільних батальйонів буде каратись до 10 років позбавлення волі. Своєю чергою Казахстан повідомляє про термін ув’язнення за таке порушення від 5 до 9 років.

Цікаво, що Узбекистан покинув організацію ОДКБ, яка є аналогом НАТО на чолі з Росією на території країн колишнього СРСР. А Казахстан та Киргизстан досі є її членами. Ця організація мала б допомагати країнам-членам у військових діях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про обмін полоненими між Україною та Росією, де допомагали інші країни, серед яких Туреччина та Саудівська Аравія.

Також "Коментарі" писали, як союзники Володимира Путіна усе більше відвертаються від нього, адже бояться санкцій з боку США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини